Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλεκ Μπάλντουιν - «Κρύο όπλο» - Ποιος όπλισε το χέρι του ηθοποιού για το θανάσιμο χτύπημα

Αλεκ Μπάλντουιν – «Κρύο όπλο» – Ποιος όπλισε το χέρι του ηθοποιού για το θανάσιμο χτύπημα

Στον Άλεκ Μπάλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο», αλλά περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό

Συγκλονισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινή γνώμη από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust», καθώς η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, έπεσε νεκρή από πυροβολισμό που έριξε ο διάσημος ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν.

Ο 63χρονος ηθοποιός γύριζε μία σκηνή της ταινίας όπου έπρεπε ο ίδιος να πυροβολήσει με ένα όπλο, το οποίο υποτίθεται πως θα είχε άσφαιρα. Το εν λόγω γύρισμα όμως μετατράπηκε σε τραγωδία όταν όλοι συνειδητοποίησαν πως τα πυρά από το όπλο ήταν πραγματικά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της διευθύντριας φωτογραφίας.

Στον Άλεκ Μπάλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο», αλλά περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος, όπως αναφέρεται στην ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας.

Ποιος έδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν

Ο οπλουργός και ο βοηθός σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, που παρέδωσε ένα μοιραίο όπλο στον Άλεκ Μπάλντουιν έχουν ταυτοποιηθεί, αφού έγινε γνωστό ότι ορισμένα μέλη του συνεργείου αποχώρησαν από το πλατό της ταινίας λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, πριν από τον πυροβολισμό.

Ο βοηθός σκηνοθέτη, ωστόσο, δεν γνώριζε ότι το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για τρία όπλα που αφέθηκαν σε ένα καρότσι έξω από την τοποθεσία των γυρισμάτων, με τον πρώτο βοηθό σκηνοθέτη να παίρνει το ένα εξ αυτών και να το μεταφέρει εντός της σκηνής των γυρισμάτων, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες.

«Κρύο όπλο» φώναξε ο ίδιος προτού πριν παραδώσει το όπλο στον Μπόλντουιν, θέλοντας με αυτή τη φράση να στείλει το μήνυμα στο καστ της ταινίας και σε όλο το συνεργείο ότι το όπλο ήταν ασφαλές για το γύρισμα της σκηνής.

Δευτερόλεπτα αργότερα, γυρίζοντας τη σκηνή μέσα σε μια εκκλησία, ο Μπάλντουιν προφανώς στόχευσε προς την κάμερα και πάτησε τη σκανδάλη, σκοτώνοντας κατά λάθος την Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα, ο οποίος βρισκόταν πίσω της.

Ο Χολς είναι ένας βετεράνος βοηθός σκηνοθέτη με συμμετοχή σε παραγωγές που περιλαμβάνουν όπλα, όπως το Fargo, το The Matrix Reloaded και η τηλεοπτική αστυνομική κωμωδία Reno 911.

Συντετριμμένος ο Μπάλντουιν

Ο Μπάλντουιν δήλωσε χθες συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας. «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς» έγραψε στο Twitter ο 63χρονος σταρ.

«Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του» πρόσθεσε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024