Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών με πλαστά τεστ Covid

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών με πλαστά τεστ Covid

Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Απογευματινές ώρες της 8-8-2021, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας (δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός, καθώς και δύο αλλοδαποί (διακινούμενοι), ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε οικία στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή xώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν την 8-8-2021 με αυτοκίνητο της σπείρας, τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. Με μεθοδικότητα τούς συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων και τους καθοδηγούσαν, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ covid.

Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και εν συνεχεία τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 6 τεστ covid, κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων, ταυτότητες, διαβατήρια, 1.740 ευρώ, το αυτοκίνητο και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024