Canto General: Το Στρασβούργο στον αστερισμό του Μίκη Θεοδωράκη
Στις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο συναυλία με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Canto General» ενώ την 1η Ιουλίου θα γίνει διάλεξη από τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη «Το Canto General και ο συνθέτης του - Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη»
«Το Canto General και ο συνθέτης του – Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη» είναι ο τίτλος της διάλεξης του Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέα του βιβλίου Μίκης Θεοδωράκης η ζωή μου (Εκδόσεις Πατάκη)-Mikis Théodorakis par lui-même (Editions Actes Sud), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Αμφιθέατρο του Collège Doctoral Européen) την 1η Ιουλίου, στις 6μ.μ.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη «Canto General» σε συναυλία που θα δοθεί στις 4 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., στο Jardin des deux Rives του Στρασβούργου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και διοργανώνεται από το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλσατίας σε συνεργασία με το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών και το Ερευνητικό Τμήμα Ανατολικών, Σλαβικών και Νεο-ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.
Συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης.
Έχει διατελέσει πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ορίστηκε επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι.
Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
- Αυστραλία: Το «πείραμα» της απαγόρευσης των social media κυλάει ομαλά, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442