Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 σήμερα σε ξηρά χόρτα κοντά σε παράγκες πίσω από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του Φοίνικα και κοντά στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να κατασβέσουν τη φωτιά, που εντοπίζεται πίσω από τις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 15 άνδρες με 6 οχήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός από ξηρά χόρτα καίγονται και λάστιχα, ενώ ακούστηκαν και μικροεκρήξεις. Η ευρύτερη περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό, σύμφωνα με τη voria.gr.
Σύμφωνα με το GRTimes, η φωτιά καίει παραπήγματα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να μην περάσει στην απέναντι μεριά του δρόμου, όπου υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.