ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ: Η ανευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων αφορά την κυβέρνηση
Επικριτικά σχολίασαν την αναφορά του πρωθυπουργού προς τους πολίτες ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ επισημαίνοντας το καθένα από την πλευρά του ότι η ανευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων αφορά πρωτίστως τη συμπεριφορά της κυβέρνησης
«»Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό ισχύει πρώτα για την κυβέρνηση, όχι μόνο για τους άλλους», σχολίασε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα εναπομείναντα μέτρα για την πανδημία.
Η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως «με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης -που για μέρες καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού- παραδέχθηκε σήμερα ότι «η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε ξεμπερδέψει»».
Πρόσθεσε ακόμη, ότι χρειάστηκαν γι’ αυτό οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά, με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:
«Με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης, -που για μέρες καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού- παραδέχθηκε σήμερα ότι «η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε ξεμπερδέψει».
»Χρειάστηκαν γι’ αυτό οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά, με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών. «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό ισχύει πρώτα για την Κυβέρνηση, όχι μόνο για τους άλλους».
Η ανευθυνότητα και οι παλινωδίες στην προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν πρωτίστως την κυβέρνηση σχολίασε από τη μεριά του το ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Η “ανευθυνότητα” και οι παλινωδίες, σε σχέση με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αφορούν πρωτίστως την κυβέρνηση, που από τη μια υιοθετεί μόνο τα “πρωτόκολλα” που επιβάλλουν οι μεγάλες μεταφορικές και τουριστικές εταιρίες και από την άλλη εναποθέτει την ανάσχεση της πανδημίας αποκλειστικά στην αυτοδιάγνωση και στον αναγκαίο εμβολιασμό, ο οποίος εκτός του ότι απέχει πολύ από το να καταστεί μαζικός, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας μ’ ευθύνη του κράτους».
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)









































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442