Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη: Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός – Θα συνεχίσουν οι αυστηροί έλεγχοι

Πελώνη: Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός – Θα συνεχίσουν οι αυστηροί έλεγχοι

Οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται με τους όρους λειτουργίας

Καμπανάκι ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός έκρουσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.

«Δεν εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός», ανέφερε η κ. Πελώνη, αναφέροντας πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα συνεχίσουν με ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους και πως μόνο το Σάββατο διαπιστώθηκαν 278 παραβιάσεις.

Οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται με τους όρους λειτουργίας

«Είναι απαραίτητο και οι επαγγελματίες να συμμορφώνονται στους ειδικούς όρους λειτουργίας. Τα προηγούμενα 24ωρα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατέγραψαν παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης στην Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Το Σάββατο σε 72.911 ελέγχους, καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα 151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οκτώ επιχειρήσεις. Ήδη, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και συνεχίζουν ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους.

«Θα είμαστε», όπως τόνισε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «αυστηροί στη επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα και καθώς θα φτάνουμε πια στον Ιούνιο και θα έρχονται πολλοί περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας, τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είναι και σήμερα ώστε να περάσουμε ένα Καλοκαίρι πραγματικά ελεύθερο. Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα».

Κανόνες και τουρισμός

Πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ για το άνοιγμα του τουρισμού δημιουργήθηκαν πέντε ζώνες άμυνας:

-Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης. Από την 1η Ιουνίου θα γίνει ενεργοποίηση του Green Pass.

-Η δεύτερη ζώνη -και πάλι στις πύλες εισόδου- αφορά στη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

-Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας.

-Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες στον τουρισμό.

-Και η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Κοινός στόχος τώρα είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που κάνουμε. Έτσι ώστε να ακολουθήσουν, με ασφάλεια και χωρίς κανένα πισωγύρισμα, τα επόμενα. Είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καραδοκεί. Και γι΄αυτό -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα, να κρατάτε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.

Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου

Η κ. Πελώνη ανέφερε πως όπως είπε και ο πρωθυπουργός «Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου. Τα επιδημιολογικά δεδομένα πρέπει να είναι καλύτερα ώστε να περάσουμε και ένα καλύτερο καλοκαίρι», τόνισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι ανάγκη να αξιοποιούμε τα τεστ και να σπεύσουμε για τον εμβολιασμό.

Όπως διευκρίνισε έχουν ήδη γίνει ήδη περίπου 4.300.000 εμβολιασμοί, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 1.550.000 συμπολίτες μας και συνεχίζουμε με συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024