ΑΕΚ: Περιμένει Μάνταλο ο Χιμένεθ – Έτοιμοι οι Μπακάκης και Μαχαίρας
Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Πέτρο Μάνταλο ο Μανόλο Χιμένεθ για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Έτοιμοι οι Μπακάκης και Μαχαίρας.
«Τελικός» Ευρώπης στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ (9/5, 19:30) σε ένα ντέρμπι με φόντο το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Στα της Ένωσης, ο Μανόλο Χιμένεθ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με τον Πέτρο Μάνταλο να είναι ένα από αυτά. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα, με τη συμμετοχή του απέναντι στους «πράσινους» να κρίνεται στη σημερινή απογευματινή προπόνηση (18:30).
Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν σε καλύτερη κατάσταση στη χθεσινή προπόνηση, ωστόσο θα εξεταστεί ξανά στη σημερινή προπόνηση ώστε να παρθεί η τελική οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι, με τον Χιμένεθ να περιμέενι με αγωνία…
Από την άλλη, ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Θεοδόσης Μαχαίρας είναι ετοιμοπόλεμοι για τη «μάχη», ενώ ο Λιβάι Γκαρσία έλαβε το «πράσινο» φως για να μπει στις προπονήσεις και αναμένεται να επιστρέψει για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των play off.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Μόντε Μόρις αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα το οποίο έχει υποστεί ο Αμερικανός.
Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τη Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ με 95-80 ωστόσο ανησυχεί για τον Μόντε Μόρις που αποχώρησε τραυματίας, έχοντας «γυρίσει» τον αστράγαλό του.
Με τον Ελ Κααμπί να δίνει μαγική ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του, το Μαρόκο νίκησε εύκολα με 2-0 τον Καμερούν και πέρασε στους «4» του Κόπα Άφρικα, όπου θα περιμένει τον νικητή του Αλγερία – Νιγηρία.