Επί τάπητος το κόστος των ζωοτροφών και η ενίσχυση της κτηνοτροφίας
Το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, οι ενισχύσεις λόγω της πανδημίας, οι ελληνοποιήσεις μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση του Προεδρείου ΣΕΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό
Στην άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωοτροφών και την ενίσχυση κλάδων της κτηνοτροφίας από ζημιές που έχουν προκληθεί λόγω COVID-19, συμφώνησαν το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021.
Παράλληλα, ζητήθηκε η επίσπευση της ολοκλήρωσης της καταβολής της ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο σε 4.500 περίπου αιγοπροβατοτρόφους, που άδικα δεν έχει αποδοθεί, ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι, ήδη προωθήθηκε από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη της χοιροτροφίας στην ενίσχυση λόγω COVID-19 ύψους 18 εκατ. ευρώ σε 61.000 χοιρομητέρες.
Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα προβλήματα των ελληνοποιήσεων και νοθείας των προϊόντων και ιδιαίτερα τα τελευταία κρούσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη Φέτα. Συμφωνήθηκε να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία και να οργανωθεί καλύτερα ο έλεγχος στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τέλος συμφωνήθηκε να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον ομάδα εργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κτηνοτρόφων για την επεξεργασία σχεδίου ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας της χώρας σε σχέση και με τη νέα ΚΑΠ καθώς και τη μελέτη – πρόταση για τη γενετική βελτίωση των αγροτικών ζώων που έχει καταθέσει στο ΥπΑΑΤ ο ΣΕΚ.
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442