Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μισέλ Ομπάμα : Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

Μισέλ Ομπάμα : Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

Η ίδια κάλεσε τον κόσμο να μιλά περισσότερο για την ψυχική υγεία. «Καθένας από εμάς αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις»

Για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καραντίνας μίλησε η Μισέλ Ομπάμα, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να μιλούν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν.

Το περασμένο καλοκαίρι, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει στο Podcast της ότι πάσχει από «ελαφρά κατάθλιψη». Τώρα, σε συνέντευξή της, στο περιοδικό People, μίλησε αναλυτικά για τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας.

«Δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού»

«Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα, γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να κρύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό» είπε η 57χρονη Μισέλ.

«Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπής» πρόσθεσε.

Η ίδια κάλεσε τον κόσμο να μιλά περισσότερο για την ψυχική υγεία. «Καθένας από εμάς αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις».

Σημειώνεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα είχε μιλήσει σε εκπομπή του Κόναν Ο’ Μπράιαν για την οικογενειακή ζωή την εποχή του κοροναϊού. Η πανδημία επέτρεψε στην ίδια και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να χτίσουν μια ισχυρότερη σχέση με τις δύο κόρες τους καθώς παρέμεναν κλεισμένοι στο σπίτι.

«Ήταν δύσκολες εποχές. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, έχασαν τις δουλειές τους, πεινούσαν. Μάθαμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευλογίες μας, τη σημασία της υγείας και την αξία της οικογένειας. Στην αρχή ήμασταν όλοι χαρούμενοι που περνούσαμε χρόνο μαζί. Αλλά καθώς παρατείνονταν τα μέτρα, ο αέρας άρχισε να γίνεται πνιγηρός στο σπίτι. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας κουράστηκαν» είχε πει.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024