Παιδεία : Σε εξέλιξη φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, το Ιστορικό Αρχαιολογικό, τη Νοσηλευτική, των Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, αλλά και ο Σύλλογος Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ.
Ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια αντιδρούν οι φοιτητές, οι οποίοι διαδηλώνουν ξανά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι από την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, το Ιστορικό Αρχαιολογικό, τη Νοσηλευτική, των Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, αλλά και ο Σύλλογος Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ.
«Ύστερα από απανωτά χτυπήματα που δέχθηκαν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια η υπουργός Ν. Κεραμέως συνεχίζει να ταλανίζει το ζήτημα βάζοντας για ψήφιση ένα καινούριο νομοσχέδιο. Πέρα από την αστυνομοκρατία, την εξίσωση των πτυχίων, τις ποινές, το πειθαρχικό αλλά και τη μείωση των φοιτητών/τριών που εκμεταλλεύτηκαν τις κλειστές σχολές και την καραντίνα για την ψήφισή του, μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η αλλαγή της διοίκησης, του προγράμματος σπουδών, στην ερευνητική δραστηριότητα και σύμπραξη ιδιωτικών και δημοσίων σχολών» επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.
Την ίδια στιγμή οι φοιτητές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ισοβίτη απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Υπενθυμίζεται πως από τις 11:00 το πρωί με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442