Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μηδέν στην άμυνα και ο Εμβιλά

Το μηδέν στην άμυνα και ο Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο μεθαυριανό ματς με την Αϊντχόφεν, με τον Μαρτίνς να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αφήσει πίσω του το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την ήττα από τους πράσινους στην Λεωφόρο, στρέφοντας την προσοχή του στον μεγάλο αγώνα της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν.

Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν το βράδυ της Πέμπτης την ολλανδική ομάδα στο Καραϊσκάκη, ψάχνοντας μια νίκη με «καθαρό» σκορ απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο.

Είναι προφανές πως η ομάδα του Πειραιά θέλει να βάλει στο μεθαυριανό ματς βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και για να το πετύχει είναι πολύ σημαντικό να πετύχει έναν βασικό στόχο.

Σε τέτοια ματς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το μηδέν στα μετόπισθεν και γι’ αυτό θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα στους Ολλανδούς.

Αν το καταφέρουν αυτό οι πειραιώτες θα είναι μεγάλο κέρδος για την ρεβάνς επί ολλανδικού εδάφους κι αυτό το ξέρει καλά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει επισημάνει στους παίκτες του πόσο σημαντικό είναι να μην δεχθούν γκολ κι αυτό που ζητά συνεχώς είναι οι γρήγορες επιστροφές.

Η Αϊντχόφεν είναι ομάδα με εξαιρετική μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και οι κόντρες των φιλοξενούμενων είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και ο Μαρτίνς έχει αναλύσει στους παίκτες του την επιθετική φιλοσοφία των Ολλανδών.

Έχει επισημάνει στους ερυθρόλευκους τα δυνατά σημεία της PSV ζητώντας γρήγορες επιστροφές από τα ακραία μπακ αλλά και καλή κυκλοφορία από την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, καθώς η Αϊντχόφεν είναι μια δυνατή ομάδα και το μείζον θέμα αυτή την στιγμή για τον τεχνικό των πειραιωτών είναι αν θα παίξει βασικός ο Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος μέσος κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και ο Μαρτίνς περιμένει με αγωνία τα νέα για την κατάσταση του διεθνούς μέσου.

Ο Εμβιλά είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του λιμανιού την φετινή σεζόν και η παρουσία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι καθοριστική για τους πρωταθλητές, σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Είναι λογικό λοιπόν ο Μαρτίνς να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Γάλλο μεσοαμυντικό καθώς ο Εμβιλά είναι υπερπολύτιμος για το πλάνο του 51χρονου τεχνικού.

Το σίγουρο είναι πως ο έμπειρος άσος των πρωταθλητών Ελλάδος, κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει το ματς με τους Ολλανδούς. Όλοι μάλιστα στο Ρέντη έχουν να λένε για την «μάχη» που δίνει ο παίκτης ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024