Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή και Κόλπος

Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σε διμερές αλλά και σε πολυμερές επίπεδο.

Επίσης, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου, αναφερόμενος επίσης στις τουρκικές ενέργειες.

Επικοινωνία και με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας όπου συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr