Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη σφολιάτα. Με ένα μαχαίρι, χαράξτε απαλά ένα πλαίσιο στο εσωτερικό της σφολιάτας (ένα εκατοστό περίπου από το περίγραμμα).
Τοποθετήστε τη σφολιάτα σε χαρτί ψησίματος και τρυπήστε τη ζύμη μέσα στα σύνορα της περιοχής που έχετε χαράξει χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ώστε να μη φουσκώσει στο κέντρο.
Ψήστε στην επάνω σχάρα έως ότου η σφολιάτα είναι ελαφρώς χρυσή, περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, περιχύστε τα καρότα με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αλατοπιπερώστε τα και απλώστε τα σε μια μόνο στρώση σε ένα ταψί. Ψηστε καρότα στην κάτω σχάρα (κάτω από τη σφολιάτα) μέχρι να πάρουν χρώμα (15 με 20 λεπτά).
Ενώ η σφολιάτα και τα καρότα βρίσκονται στο φούρνο, χτυπήστε τη ρικότα, τη φέτα και το σκόρδο στο μπλέντερ και αλατωπιπερώστε.
Απλώστε το μείγμα τυριών πάνω στη σφολιάτα μέχρι το σύνορο που έχετε χαράξει και τακτοποιήστε τα καρότα σε μονή στρώση. Ψήστε έως ότου τα καρότα μαλακώσουν (άλλα 15 με 20 λεπτά).
Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.