Βρετανία: Πτώση 73% της επιβατικής κίνησης στο Heathrow
Ο ετήσιος όγκος εμπορευμάτων μειώθηκε 28%
Το αεροδρόμιο του Χίθροου, ο αερολιμένας με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών κατέγραψε βουτιά 73% το 2020 λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της COVID-19.
Ο αερολιμένας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ετήσιος όγκος εμπορευμάτων μειώθηκε επίσης 28% καθώς το γεγονός ότι πετούν λιγότερα επιβατικά αεροσκάφη σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος διαθέσιμος χώρος για εμπορεύματα.
Για τον Δεκέμβριο, το Χίθροου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών σημείωσε βουτιά 83% καθώς το νέο στέλεχος της COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν περιορισμούς σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία και εκατομμύρια επιβάτες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους.
Τα στοιχεία αποτελούν το αποκορύφωμα μιας δύσκολης χρονιάς για το Χίθροου, που τον Οκτώβριο έχασε τον τίτλο του αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη από τον αερολιμένα του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της – «Ουδένα απειλεί»
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Καρέτσα – Ο Λουίς Ενρίκε παρακολουθεί στενά την περίπτωση του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442