Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πλάνο του Μαρτίνς έχει «σφραγίδα» Φορτούνη

Το πλάνο του Μαρτίνς έχει «σφραγίδα» Φορτούνη

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση και ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει το πλάνο του για το ντέρμπι με μπροστάρη τον Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το απόγευμα της Κυριακής την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι για το 2021.

Ένα πολύ σημαντικό ματς για τους πρωταθλητές, καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν την διαφορά από την Ένωση στους έντεκα βαθμούς.

Αν οι πειραιώτες τα καταφέρουν θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, βγάζοντας ουσιαστικά νοκ άουτ την ΑΕΚ, καθώς η διαφορά θα εκτιναχθεί σε διψήφιο αριθμό.

Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στο ντέρμπι με τον δικέφαλο, έχοντας τον «αέρα» των οκτώ βαθμών.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Ένωση και περίοπτη θέση στο σχέδιο του Πορτογάλου τεχνικού έχει ο Κώστας Φορτούνης.

Ο επιτελικός μέσος της ομάδας του λιμανιού έχει παράδοση εντυπωσιακών εμφανίσεων κόντρα στην ΑΕΚ και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο διεθνής μέσος.

Ο Φορτούνης δεν ήταν στην βασική εντεκάδα των ερυθρόλευκων στο ματς του ΟΑΚΑ, αλλά αυτή την φορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά πάνω στον διεθνή μέσο και ο Φορτούνης θέλει να βάλει την «σφραγίδα» του σ’ ένα ακόμα ντέρμπι κόντρα στην Ένωση.

Το σημαντικό λοιπόν είναι πως ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού δείχνει σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις στο Ρέντη και ανυπομονεί για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής.

Η διάθεση που βγάζει ο Φορτούνης δεν περνά φυσικά απαρατήρητη από τον προπονητή των ερυθρόλευκων και ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να χαμογελά, βλέποντας ότι ο διεθνής χαφ είναι στα πάνω του.

Ο Φορτούνης είναι φυσικά ένα μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στο ματς της Κυριακής αλλά και στην συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των πρωταθλητών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού θα επιλέξει σχήμα με τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν τελικά ο Μαρτίνς πάει σε διάταξη 4-3-3 τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η επιστροφή του Καμαρά στο βασικό σχήμα της ομάδας του λιμανιού.

Ο τελευταίος είχε παίξει σαν αλλαγή (όπως και ο Φορτούνης) στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και είχε καλή απόδοση, γεγονός που οδηγεί τον Μαρτίνς να σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Αφρικανού στο βασικό σχήμα.

Η τελική δοκιμή θα γίνει στην προπόνηση του Σαββάτου, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο έκπληξης από την πλευρά του Πορτογάλου τεχνικού.

Να επιλέξει δηλαδή ο Μαρτίνς σχήμα 4-2-3-1 και σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιήσει σε ρόλο δεκαριού τον Φορτούνη και να έχει δύο εξτρέμ στο βασικό σχήμα, δηλαδή Μασούρα ή Βρουσάι από την μία πλευρά και Μπρούμα από την άλλη.

Στην παρούσα φάση πάντως το πιο πιθανό «σενάριο» είναι το σχήμα με τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Φορτούνη στα άκρα, με ελευθερία φυσικά κινήσεων για τον διεθνή άσο των πειραιωτών.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024