Πίτερ Νάιγκαρντ : Συνελήφθη στον Καναδά ο μεγιστάνας της μόδας για σεξουαλικές επιθέσεις σε δεκάδες γυναίκες
Κατηγορίες για απάτη, εμπόριο λευκή σαρκός και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Στη σύλληψη του Καναδού μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ προέβησαν οι αρχές καθώς, κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών, μεταξύ των οποίων και ανήλικα κορίτσια.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές την Τρίτη (15/12), ο σχεδιαστής μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ συνελήφθη στη χώρα καταγωγής του τον Καναδά με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δεκάδων ανήλικων κοριτσιών και γυναικών.
Ο 79χρονος συνελήφθη στο Winnipeg και σύμφωνα με τη νομοθεσία και το νόμου περί έκδοσης αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου το απόγευμα της Τρίτης.
Κατηγορίες για απάτη, εμπόριο λευκή σαρκός και εξαναγκασμό ανηλίκων
Σύμφωνα με το New York Post, οι εισαγγελείς του Μανχάταν έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον Νάιγκαρντ για απάτη, εμπόριο λευκής σαρκός καθώς και κατηγορίες που σχετίζονται με τον εξαναγκασμό νεαρών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις με τον ίδιο, φίλους και συνεργάτες του για δεκαετίες.
Μάλιστα φέρεται ότι χρησιμοποιούσε τον διεθνούς φήμης οίκο μόδας του για να αναζητεί και να πληρώνει για σεξ τα θύματα του, τα οποία έβαζε και στο μισθολόγιο της εταιρίας σαν «μοντέλα» ή «βοηθούς».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συμπεριφερόταν σε κάποιες από τις γυναίκες σαν «φιλενάδες», απαιτώντας από αυτές να τον συνοδεύουν στις πολυτελείς επαύλεις του στην Καλιφόρνια, στις Μπαχάμες και τον Καναδά.
Διεξήγαγε μέχρι και πάρτι προσωπική φροντίδας
Επιπλέον κατηγορείται ότι διεξήγαγε «πάρτι προσωπικής φροντίδας», τα οποία περιλάμβαναν μπαρ, μπουφέ αλλά και θεραπείες σπα, προκείμενου να βρει περισσότερα κορίτσια και νεαρές γυναίκες.
Ο τρόπος δράσης του περιλάμβανε τη χρήση κάποιας «φιλενάδας» ή κάποιου εργαζομένου του, προκείμενου ν’ αναζητήσει το επόμενο θύμα, το οποίο εξαναγκαζόταν σε σεξουαλικές πράξεις και πληρωνόταν σε μετρητά.
Τέλος κατηγορείται ότι είχε τις «φιλενάδες» υπό διαρκή παρακολούθηση και έλεγχο, καθώς χρειάζονταν την άδεια του για να βγουν από την έπαυλη.
Ακόμα κατηγορείται ότι έδινε στις κοπέλες ψευδείς ελπίδες για καριέρα στο μόντελινγκ και για οικονομική υποστήριξη, ενώ προσέφερε στα κορίτσια αλκοόλ και ναρκωτικά προκειμένου να συμμετέχουν στις σεξουαλικές του ορέξεις και απειλώντας εφόσον δεν συναινούσαν.
Στις αρχές του 2020 οι πράκτορες του FBI έκαναν έρευνες στα γραφεία του σχεδιαστή στην Times Square, περίπου δύο εβδομάδες μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του Νάιγκαρντ από δέκα γυναίκες, οι οποίες τον κατηγορούν ότι δελέαζε νέες και φτωχές γυναίκες στην έπαυλή του στις Μπαχάμες με χρήματα και υποσχέσεις ότι θα τις προωθήσει στον κόσμο της μόδας.

Εδινε αλκόολ και ναρκωτικά σε 14χρονα
Πολλές από τις ενάγουσες δήλωσαν ότι ήταν 14 ή 15 ετών όταν ο Νάιγκαρντ τους έδωσε αλκοόλ ή ναρκωτικά και στη συνέχεια τις βίασε.
Ο Νάιγκαρντ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί διακίνησης γυναικών μέσω εκπρόσωπου του και τους χαρακτήρισε «επινοημένους και κατασκευασμένους».
Σημειώνεται πως ο γνωστός σχεδιαστής με καταγωγή από το Ελσίνκι, ο μετακόμισε με την οικογένειά του σε ηλικία 10 ετών στο Γουίνιπεγκ του Καναδά.

Αφού έλαβε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα, εισήλθε στις επιχειρήσεις ένδυσης, αναλαμβάνοντας τελικά τη Nathan Jacobs, εταιρεία ενδυμάτων με οικονομικά ενδύματα.
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)







































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442