Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαραντόνα : Οταν ο «μάγος» πάτησε το χορτάρι του «Καραϊσκάκης»

Μαραντόνα : Οταν ο «μάγος» πάτησε το χορτάρι του «Καραϊσκάκης»

Ο Μαραντόνα δεν ζει πια. Ο θάνατός του προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση. Θυμόμαστε όμως όταν ήρθε καλεσμένος του Ολυμπιακού

Εχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από ανακοπή σήμερα, πάτησε το πόδι του στην Αθήνα και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Ηταν Ιανουάριος του 2015 όταν ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έγινε και… θρύλος του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν φτιάξει το σύστημα των μελών με το οποίο κάθε φίλαθλος μπορούσε να έχει κάποια προνόμια. Προκειμένου να δώσει ώθηση στο πρόγραμμα αυτό η ομάδα έκανε διάφορες εκδηλώσεις με πολύ γνωστά ονόματα από όλα τα αθλήματα.

Τον Ιανουάριο του 2005, όμως, συνέβη κάτι μοναδικό. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε στην Ελλάδα για να παραλάβει κι αυτός την κάρτα μέλους του. Το τι έγινε στον Πειραιά και το παλιό στάδιο Καραϊσκάκη δεν περιγράφεται. Η άφιξή του πραγματοποιήθηκε 3 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση. Η εικόνα που αντίκρισαν οι φίλαθλοι την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ήταν αν μη τι άλλο σοκαριστική. Ένας αναμαλλιασμένος Αργεντινός, εξαιρετικά παχύσαρκος, με μουστάκι που έφτανε μέχρι το προγούλι.

Ο Ολυμπιακός εκείνη την μέρα αντιμετώπιζε τον Ηρακλή για τη 15η αγωνιστική της Α’ Εθνικής και λίγο πριν την έναρξη του ματς, ο Ντιεγκίτο εμφανίστηκε στο χορτάρι το γηπέδου Καραϊσκάκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο Μαραντόνα πήρε το μικρόφωνο και ξεσηκώνοντας το κοινό φώναξε: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός» με τους φιλάθλους να ανταποδίδουν τραγουδώντας το σύνθημα: «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

Τότε ο Αργεντινός Θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σήκωσε στον αέρα την ερυθρόλευκη φανέλα που του χάρισε ο σύλλογος με τον όνομα του και το νούμερο 10 στην πλάτη. Ο πρόεδρος τότε του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης τού έδωσε τη φανέλα και φωτογραφήθηκαν μαζί.

Παράλληλα, ο Μαραντόνα συνάντησε έναν Βραζιλιάνο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, τον Ριβάλντο. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό στη φυσούνα, καθώς τους διακατέχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλο.

Σε εκείνο πάντως το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-0 του Ηρακλή και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τζόρτζεβιτς, ενώ στο τέλος εκείνης της σεζόν κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Ηρθε και το 2006

Ο Μαραντόνα, ένας «Ολυμπιακός» πλέον στις καρδιές των φιλάθλων, ήρθε και το 2006, στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση, αποθεώθηκε και πάλι από τους φιλάθλους.

Ηταν 12 Μαίου 2006 όταν ο θρύλος ξεκίνησε τη φιέστα του Θρύλου.

Οι Πειραιώτες γιόρταζαν την κατάκτηση του ένατου πρωταθλήματος της νέας τους δυναστείας, αλλα και αυτή του Κυπέλλου, το οποίο είχαν πανηγυρίσει τέσσερις μόλις νωρίτερα στον τελικό του «Παγκρήτιου» χάρη στο επιβλητικό 3-0 επί της ΑΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτής της φιέστας, είχαν εκλεκτό καλεσμένο τον φοβερό και τρομερό Ντιέγκο Μαραντόνα!

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, γνώρισε την αποθέωση από 30.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που έχουν βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του ένατου πρωταθλήματος στη δεκαετία.

Εκείνος για να ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου αρχίζει τα κόλπα με τη μπάλα , ενώ στο σόου συμμετέχουν και οι Ριβάλντο, Καστίγιο…

Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής που είχε προηγηθεί, Ολυμπιακός και Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024