Έλληνας κάτοικος της Βιέννης : Είμαστε σοκαρισμένοι από την επίθεση – Έχουμε σχεδόν ξεχάσει τον κοροναϊό
Ο έλληνας διευθυντής ορχήστρας Κωνσταντίνος Δημηνάκης, που ζει στη Βιέννη, αφηγείται τις πρώτες στιγμές μετά την τρομοκρατική επίθεση σε μια πόλη-φάντασμα
«Είναι σοκαρισμένος όλος ο κόσμος. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι το κέντρο της Ευρώπης, και πόσω μάλλον η Βιέννη, από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, θα δεχόταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Και ιδιαίτερα το τελευταίο βράδυ με ανοιχτά καταστήματα, καθώς από σήμερα μπαίνουμε σε καραντίνα λόγω κοροναϊού».
Με τα λόγια αυτά αφηγείται ο έλληνας διευθυντής ορχήστρας Κωνσταντίνος Δημηνάκης, που ζει στην αυστριακή πρωτεύουσα, τις πρώτες στιγμές της επίθεσης από δύο ενόπλους.
Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δημηνάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», εξηγεί πώς έζησε ο ίδιος το τρομοκρατικό χτύπημα και τις στιγμές που ακολούθησαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.
«Χθες βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη για ηχογραφήσεις. Μετά τις ανακοινώσεις ότι μπαίνει σε lockdown λόγω κοροναϊού, έκλεισα άρον άρον μια πτήση για Βιέννη, για να μην εγκλωβιστώ. Κατά την αποβίβασή μου από το αεροσκάφος άνοιξα το κινητό και είδα πολλά μηνύματα φίλων που μου έλεγαν να πάω κατευθείαν στο σπίτι και να προσέχω. Διαπίστωσα ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί το τρομοκρατικό χτύπημα» εξιστορεί ο κ. Δημηνάκης.
Όπως ανέφερε, έμεινε εγκλωβισμένος περίπου δύο ώρες στο αεροδρόμιο της Βιέννης, καθώς με απόφαση του αυστριακού πρωθυπουργού είχαν απαγορευτεί οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω του ότι ο ένας δράστης ήταν ακόμη ελεύθερος.
«Την ίδια ώρα η γυναίκα μου γευμάτιζε με φίλους σε εστιατόριο της πόλης. Ο υπεύθυνος τούς κλείδωσε μέσα και τους είπε ότι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου κινδύνου. Μέχρι τις 3-4 τα ξημερώματα ήταν κλειδωμένοι οι πελάτες, καθώς δεν είχαν τρόπο να φύγουν. Είχε απαγορευτεί σε όλους η κυκλοφορία στο κέντρο. Με δική μου ευθύνη νοίκιασα αυτοκίνητο και πήγα να τους πάρω σε μια πόλη-φάντασμα. Μόνο αστυνομία και ελικόπτερα» πρόσθεσε ο κ. Δημηνάκης.
Όπως σημείωσε, σήμερα ο γενικός πληθυσμός, ύστερα από οδηγίες της κυβέρνησης, βρίσκεται στο σπίτι και απαγορεύεται να προσεγγίσει κάποιος το κέντρο της Βιέννης.
«Η αστυνομία ζήτησε να ανεβάσουμε βίντεο και φωτογραφίες στη σελίδα της και όχι δημόσια, για να επεξεργαστεί το υλικό. Οι γραμμές ψυχολογικής βοήθειας έχουν πάρει φωτιά. Ζητήθηκε από τους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο και να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο. Είναι η πρώτη φορά που ζούμε ένα τέτοιο σκηνικό. Έχουμε σχεδόν ξεχάσει τον κοροναϊό» συμπλήρωσε ο κ. Δημηνάκης.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442