Η αποχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τα καθήκοντά τους δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση καμίας πτήσης κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα αεροπλάνα αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο και την Πέμπτη, 7 και 8 Οκτωβρίου, λόγω των τετράωρων στάσεων εργασίας που ανακοίνωσαν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) ανακοίνωσε την προκήρυξη  τετράωρων στάσεων εργασίας τις ημέρες αυτές από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και η  Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Οι δυο ενώσεις αντιδρούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Η αποχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τα καθήκοντά τους δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση καμίας πτήσης κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ενώ και η αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης θα έχει σημαντικές δυσκολίες, δεδομένης της διαδοχικής στάσης εργασίας από τους ηλεκτρονικούς.

Σημειώνεται, πως τις ίδιες μέρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr