Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η «επανάσταση του αυτονόητου» προκαλεί πανικό στους «αιώνιους Ομοσπονδιάρχες»

Η «επανάσταση του αυτονόητου» προκαλεί πανικό στους «αιώνιους Ομοσπονδιάρχες»

Τυφλωμένοι από ματαιοδοξία και την οίηση του «ανέγγιχτου», που τους εμφύσησαν τα τόσα έτη παντοκρατορίας τους, αρνούνται να συμβιβαστούν με τη νομοτέλεια του «πανδαμάτορα χρόνου», ώστε να αποχωρήσουν «μετά δόξης και τιμών»!

Παίζουν τα «ρέστα» τους οι «αιώνιοι Ομοσπονδιάρχες», δίνουν την «τελευταία μάχη της ζωής τους» για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους στις αθλητικές Ομοσπονδίες!

Όλοι αυτοί που ηγούνται εδώ πολλές τετραετίες του ελληνικού αθλητισμού, διαπιστώνουν ότι οι τόσες χιλιάδες ημέρες της ηγεμονίας τους θα τελειώσουν την προσεχή Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, όταν θα ψηφιστεί στη Βουλή το «νομοσχέδιο Αυγενάκη»! Και βυσσοδομούν στον «επιθανάτιο ρόγχο» τους…

Έχουν αναστατώσει το Μαξίμου! Πιέζουν με κάθε δυνατό τρόπο για να υποχωρήσει, να καμφθεί, να τους κάνει το χατίρι ο Ηρακλειώτης Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον «ανασχημάτιζαν» καθημερινά από πέρσι τον Νοέμβριο, όταν νομοθέτησε όρια θητειών (έως τρεις τετραετίες) και ηλικίας (71 έτη), για τη συμμετοχή στα ΔΣ των Ομοσπονδιών, παρότι εφάρμοζε την κυβερνητική πολιτική για νοικοκυροσύνη και συνθήκες ανανέωσης στο αθλητικό τοπίο της χώρας.

Και τώρα που ολοκληρώνει την αθλητική μεταρρύθμιση με διατάξεις για διαφανείς εκλογές το προσεχές δίμηνο, την «επανάσταση του αυτονόητου» όπως υποστηρίζει, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους…

Όλοι αυτοί έχουν δεκαετίες τώρα εγκαθιδρύσει την «ενός ανδρός αρχή» σε αρκετές Ολυμπιακές και μη Ομοσπονδίες. Διοικούν σαν να πρόκειται για το προσωπικό τους βιλαέτι, με «κολλήγους» τις γενιές των αθλητών! Και αντιλαμβάνονται ότι η «αυτοκρατορία» τους τελείωσε! Και απειλούν να πυρπολήσουν τη… Ρώμη τους, παρά να νικήσει η Δημοκρατία!

Φώναξαν, απείλησαν, παρακάλεσαν, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο, κάθε γνωριμία, κάθε ψέμα:

Ανακοίνωσαν πέρσι τον Νοέμβριο, κόντρα στο πρώτο νομοσχέδιο Αυγενάκη, ότι εντός εξαμήνου θα εναρμονίσουν τα καταστατικά των Ομοσπονδιών τους σύμφωνα με εκείνα των Παγκοσμίων Ομοσπονδιών όπου ανήκει κάθε άθλημα (διότι, προφανώς, δεν συμβαδίζουν, καθώς στο εξωτερικό ο περιορισμός στις θητείες και στις ηλικίες είναι κοινός τόπος). Φυσικά, δεν το έκαναν ποτέ…

Ως και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επιχείρησαν να «εργαλειοποιήσουν»! Του ζήτησαν να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό και να επιχειρηματολογεί περί σεβασμού του «Ολυμπιακού Χάρτη».

Ο Τόμας Μπαχ το έκανε ξέροντας ότι δεν απειλούνται οι διατάξεις του από τα νομοσχέδια Αυγενάκη. Τόσο επειδή την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σοφά δεν την άγγιξε (ακόμα;) ο Υφυπουργός, όσο και διότι εφάρμοσε πιστά, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, τα όρια θητειών και ηλικιών που η ίδια η ΔΟΕ έχει θεσπίσει για τα μέλη και τα όργανά της!

Οι «αιώνιοι Ομοσπονδιάρχες», οι «δημογέροντες» που -επιτέλους- τους ξεπερνάει η εποχή, ονειρεύονται GRExit.

Το επιδιώκουν κιόλας οργίλοι από την ανταπόκριση που βρίσκει η αθλητική μεταρρύθμιση Αυγενάκη στη βάση της αθλητικής οικογένειας, στο κύτταρο του αθλητισμού, τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους χιλιάδες ανιδιοτελείς παράγοντες των σπορ.

Δεν αντέχουν την «επανάσταση των ποπολάρων», γίνονται έξαλλοι και με τη δημόσια στήριξη των Ολυμπιονικών, των Παγκοσμίων Πρωταθλητών και εν γένει των αθλητών στην πρωτοβουλία Αυγενάκη.

Μετάλλια και μετάλλια βετεράνων και παλαίμαχων θρύλων του αθλητισμού μας (από Πύρρο Δήμα ως Νίκο Κακλαμανάκη), καθώς και όλοι οι πρωταγωνιστές μας στους ΟΑ του Ρίο (Κορακάκη, Πετρούνιας, Στεφανίδη, Γιαννιώτης, Καγιαλής – Μάντης) έχουν δηλώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη συμφωνία τους στις αθλητικές αλλαγές του νομοσχεδίου.

Οι «αιώνιοι Ομοσπονδιάρχες» διάγουν τις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» τους. Τυφλωμένοι από ματαιοδοξία και την οίηση του «ανέγγιχτου», που τους εμφύσησαν τα τόσα έτη παντοκρατορίας τους, αρνούνται να συμβιβαστούν με τη νομοτέλεια του «πανδαμάτορα χρόνου», ώστε να αποχωρήσουν «μετά δόξης και τιμών»! Κρίμα! Διότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»…

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024