Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι η Άρσεναλ αξίζει πίστωση ως ομάδα γι’ αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά έχει λίγο σεβασμό γι’ αυτήν εκτός αγωνιστικών χώρων.
Η Άρσεναλ απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι, από το FA Cup με 2-0 στον ημιτελικό του Σαββάτου – λίγες ημέρες μετά την ανατροπή της διετούς απαγόρευσης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που της είχε επιβάλει η UEFA, από το Δικαστήριο Διαιτησίας για τον Αθλητισμό (CAS).
Ο ισπανός προπονητής είχε προηγουμένως…στοχεύσει μια ομάδα εννέα συλλόγων της Premier League, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έγραψαν μια επιστολή προς το CAS ζητώντας να παραμείνει η τιμωρία για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.
«Αφού χάσαμε, τους σφίγγουμε τα χέρια. Οι αντίπαλοι αξίζουν πάντα το σεβασμό μας» δήλωσε ο Γκουαρντιόλα σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε:
«Όσο για την Άρσεναλ, έχω όλο το σεβασμό για το τι είναι στο γήπεδο, όχι τόσο εκτός γηπέδου – αλλά στο γήπεδο, πολύ».
Γήπεδο που «κόβει την ανάσα» χωρητικότητας 135.000 θέσεων, κατασκευάζεται στο Βιετνάμ, σε ένα έργο που φιλοδοξεί να αλλάξει τον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέποντας τον Ντοναρούμα... ίπταται στο 90+8' και να διατηρεί το 2-1 για τη Σίτι στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, είχε μια τέτοια αντίδραση που έγινε viral!
Η αμφιβολία που υπήρχε μέσα της έχει φύγει. Νιώθει καλά, πατάει γερά και έχει εξαιρετική ψυχολογία. Παίζει επιθετικά και συνδυάζει τα καλά αποτελέσματα με θέαμα.