ΗΠΑ : Στις 8 μονάδες μειώθηκε το προβάδισμα Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
Η ίδια δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το 55% αποδοκιμάζει το έργο του Τραμπ, ενώ το 52% εγκρίνει τους χειρισμούς του στην οικονομία. Την ίδια στιγμή, το 71% εκφράζει δυσαρέσκεια για το πως πάνε τα πράγματα στη χώρα.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν, διατηρεί προβάδισμα οκτώ εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καταδεικνύει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.
Θα κέρδιζε με 49%
Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την 11η ως τη 15η Ιουνίου, δείχνει πως εάν οι εκλογές διεξάγονταν χθες, ο Μπάιντεν θα κέρδιζε με το 49% των ψήφων, έναντι 41% του Τραμπ.
Δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ τον περασμένο μήνα έδινε προβάδισμα 11 μονάδων στον Μπάιντεν.
Στις τάξεις όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών, το 93% ανέφερε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν (το 4% θα επέλεγε τον αντίπαλό του), εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων το 92% θα προτιμούσε τον Τραμπ (7% τον Μπάιντεν), ενώ όσοι δήλωσαν ανεξάρτητοι είναι διχασμένοι, με το 43% να δηλώνει πως θα ψήφιζε τον Μπάιντεν και το 40% τον Τραμπ.
Οσον αφορά τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου, το 42% εγκρίνει το έργο του Τραμπ, το 55% το αποδοκιμάζει.
Στην ερώτηση για τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίζεται την αμερικανική οικονομία προκύπτει πάντως εικόνα εντυπωσιακά διαφορετική, με το 52% να τον εγκρίνει και το 45% να τον απορρίπτει.
Σε άλλα μέτωπα
Σε άλλα μέτωπα, από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού ως τον τρόπο που ο μεγιστάνας χειρίστηκε τις διαδηλώσεις και τις ταραχές με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που ανακίνησε τα ζητήματα των φυλετικών σχέσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, οι μισοί και πλέον ερωτηθέντες αποδοκίμασαν τους χειρισμούς του.
«Η χώρα βολοδέρνει από έναν δολοφονικό ιό στις ταραχές, σ’ έναν άσχημο διχασμό και στην αναταραχή, μολαταύτα η εικόνα της κούρσας για την προεδρία είναι ουσιαστικά ίδια με αυτήν του Φεβρουαρίου», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναλυτής του Κουίνιπιακ.
Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι για το πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα τους σήμερα, το 25% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν απάντησε ότι είναι από λίγο ως πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 71% εξέφρασε δυσαρέσκεια.
Στην έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ συμμετείχαν 1.332 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι από όλες τις ΗΠΑ. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2,7%.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Νέα Μάκρη: Πυροβολισμοί κατά ΙΧ στη Λ. Μαραθώνος
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
- Κόκκινος συναγερμός και στη Φόρμουλα 1 λόγω Μέσης Ανατολής: Χάος στις πτήσεις πριν το αυστραλιανό γκραν πρι
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442