Γιοχάνες Χανς: Υπέρ της ταχύτερης εξόφλησης του χρέους από το σχέδιο ανάκαμψης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να συγκεντρώσει συνολικά 750 δισεκατομμύρια ευρώ από τις κεφαλαιαγορές για το σχέδιο ανάκαμψης και να εξοφλήσει τα χρέη από το 2028.
Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, τάσσεται υπέρ της ταχύτερης εξόφλησης του χρέους, το οποίο θα αντληθεί προκειμένου να υλοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης λόγω της κρίσης του κοροναϊού, από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. «Πάντα υποστηρίζω εσωτερικά: όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να συγκεντρώσει συνολικά 750 δισεκατομμύρια ευρώ από τις κεφαλαιαγορές για το σχέδιο ανάκαμψης και να εξοφλήσει τα χρέη από το 2028.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς είχε επίσης ζητήσει πρόσφατα να ξεκινήσει η αποπληρωμή των χρεών από την επόμενη πολυετή οικονομική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2021 έως 2027).
«Το βλέπω όπως η Γερμανία», είπε στην συνέντευξή του στην Handelsblatt ο Χαν. «Ωστόσο, για την αποπληρωμή του χρέους, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται νέες πηγές εσόδων. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις επωφελούνται από την κοινή αγορά περισσότερο από τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν εξάγουν καθόλου. Είναι, επομένως, μια πράξη δικαιοσύνης εάν οι μεγάλες εταιρείες καταβάλουν μια μικρή εισφορά», πρότεινε ο Χαν.
Οι επικεφαλής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Παρασκευή το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, για το οποίο πρέπει να ληφθεί απόφαση το αργότερο στα τέλη Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «The Invite»: Η νέα δραματική κομεντί με τους Ολίβια Γουάιλντ, Σεθ Ρόγκεν, Πενέλοπε Κρουζ
- Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς τις παρεξηγήσεις στη σχέση
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
- Τι καιρό έκανε στην Εξοδο του Μεσολογγίου;
- ΕΦΚΑ: Οδηγός για την πενταετή παραγραφή οφειλών
- Ο 50 Cent αποκτά τη δική του σειρά ντοκιμαντέρ
- Ιράν: «Γιατί η κατάπαυση του πυρός είναι καταδικασμένη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442