Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αρνείται να αναγνωρίσει πτυχία εν μέσω πανδημίας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αρνείται να αναγνωρίσει πτυχία εν μέσω πανδημίας

Το θέμα αποτελεί μια από τις παρενέργειες του νέου νόμου, ενώ οι πτυχιούχοι ξένων πανεπιστημίων προσέφυγαν στα Διοικητικά δικαστήρια τα οποία και τους δικαίωσαν.

Αρνείται να εφαρμόσει τον τελευταίο νόμο του υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση πτυχιούχων από πανεπιστήμια του εξωτερικού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, που δεν εγγράφει πτυχιούχο Φυσικοθεραπείας στα Μητρώα του συλλόγου.

Το θέμα αποτελεί μια από τις παρενέργειες του νέου νόμου, ενώ οι πτυχιούχοι ξένων πανεπιστημίων προσέφυγαν στα Διοικητικά δικαστήρια τα οποία και τους δικαίωσαν, χωρίς όμως η υπόθεση να έχει εκκαθαριστεί οριστικά.

Οι εκπρόσωποι των πτυχιούχων ξένων πανεπιστημίων καταγγέλλουν ότι δεν εγγράφονται στα Μητρώα του αρμόδιου Συλλόγου οπότε δεν μπορούν να εργαστούν.

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών από την πλευρά του επικαλείται την ισχύ του άρθρου 16 του Συντάγματος αλλά και την ισοτίμηση των μαθημάτων και των τίτλων σπουδών.

Το υπουργείο Παιδείας άλλαξε πρόσφατα και αιφνιδιαστικά με διάταξη που έφερε στη Βουλή τον σχετικό νόμο δίνοντας την δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών – μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024