Άννα Βούλγαρη : Πέθανε η χρυσή κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων
Έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη η ελληνίδα κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων Bvlgari
Σε ηλικία 93 ετών, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ έφυγε από τη ζωή η χρυσή κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Άννα Βούλγαρη.
Η Άννα Βούλγαρη ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη η οποία μιλούσε άπταιστα ελληνικά.
Il sequestro dell’erede della dinastia di gioiellieri da parte dell’Anonima sarda portò l’Italia a interrogarsi sul blocco dei beni. L’orecchio amputato e la forza di dimenticare.https://t.co/FCsSBMfS42
— La Stampa (@LaStampa) May 24, 2020
Η Άννα Βούλγαρη λάτρευε την Ελλάδα και δεν περνούσε ούτε ένα καλοκαίρι που να μην έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να κάνει διακοπές με την οικογένειά της.
Εκεί, στο όμορφο χωριό της Θεσπρωτίας ξεκίνησε άλλωστε ο παππούς της την ενασχόληση με τα κοσμήματα για να φτάσει κάποια στιγμή να γίνει μία διεθνής φίρμα με εκατομμύρια θαυμαστών των δημιουργιών του ανά τον κόσμο.
Η ζωή της ήταν σαν παραμύθι, ενώ εκτός από την επαγγελματική επιτυχία που τους έφερε στην κορυφή του πλανήτη, είχε και δύσκολες στιγμές.
Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της ήταν όταν για 35 ολόκληρες μέρες την απήγαγαν μαζί με τον γιο της χωρίς κανείς να γνωρίζει αν ζούσαν ή είχαν πεθάνει.
«Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες.
Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ.
Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό» είχε δηλώσει σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξή της η Άννα Βούλγαρη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το paramythia online.gr η Άννα Βούλγαρη ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιουνίου, ενώ δεν δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.
Η Άννα Βούλγαρη, ήταν μητέρα τριών παιδιών.
Τον Μάρτιο του 2019, συναντήθηκε με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης.
Μάλιστα τότε είχε δείξει ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την ίδια την Άννα Βούλγαρη να θέλει να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442