Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και συνωστισμός μεταξύ των επιβατών παρατηρείται σε τρένα και λεωφορεία στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς οι πολίτες επιστρέφουν σταδιακά στις δουλειές τους.

Εικόνες που μεταδίδουν βρετανικά δίκτυα δείχνουν επιβάτες στιβαγμένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η κοινωνική απόσταση καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Οι επιβάτες, η πλειονότητα των οποίων δεν φορά μάσκες, βρίσκονται σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο σε σταθμό του Λονδίνου, το πρωί της Τετάρτης, εκφράζοντας παράπονα ότι η συχνότητα των δρομολογίων δεν έχει αυξηθεί αρκετά ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια.

Μάλιστα, κάποιοι αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι και 20 λεπτά σε σταθμούς του μετρό, όταν ο μέσος χρόνος αναμονής των συρμών τις ώρες αιχμής, δεν ξεπερνά τα τρία με πέντε λεπτά.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο

Ο ένας «πετά το μπαλάκι» στον άλλο

Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, άσκησε πίεση στον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, να επιληφθεί του θέματος του μετρό αυξάνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων. Ο βρετανός πρωθυπουργόςζήτησε από τον δήμαρχο του Λονδίνου να εφαρμόσει άμεσα όλα τα μέτρα προκειμένου το επιβατικό κοινό να ταξιδεύει με ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο Σαντίκ Καν υπενθυμίζει ότι το lockdown στο Λονδίνο δεν έχει αρθεί και προέτρεψε τους Λονδρέζους να μένουν όσο μπορούν στο σπίτι και να φορούν την προστατευτική μάσκα να χρειαστεί να μετακινηθούν με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Αντιδράσεις και από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Αντιδράσεις για ελλειπή μέτρα ασφαλείας πάντως υπάρχουν και από τους οδηγούς λεωφορείων στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους καθώς τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας χαλαρώνουν και αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών.

Ο Jeffrey Reiling, ένας οδηγός λεωφορείου από το Consett στο County Durham, λέει στο BBC: «Στα λεωφορεία, οι επιβάτες δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τον οδηγό, επειδή πρέπει να μπουν και να πάρουν εισιτήριο, εκεί είναι η είσοδος. Δεν μπορώ να αρνηθώ Στους ανθρώπους να ταξιδεύουν».

Επίσης, ένας οδηγός λεωφορείου από το Greater Manchester, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί, δηλώνει πως αισθάνεται τυχερός που έχει δουλειά, αλλά και αρκετά φοβισμένος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr