Καθηγητής καρδιολογίας για κολχικίνη: Έχουμε ενδείξεις και ελπίδες για αποδείξεις
Μεγάλη ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Σπύρο Δευτεραίο, κατέθεσε ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ που αφορά τη χρήση γνωστού φαρμάκου, της κολχικίνης, για τη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κοροναϊού.
Μεγάλη ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Σπύρο Δευτεραίο, κατέθεσε ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ που αφορά τη χρήση γνωστού φαρμάκου, της κολχικίνης, για τη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κοροναϊού.
Στην έρευνα συμμετέχει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, από τον χώρο της Λοιμωξιολογίας, της Καρδιολογίας, της Επιδημιολογίας, της Πνευμονολογίας και της Εντατικής Θεραπείας.
Η ομάδα αποτελείται από 48 επιστήμονες δίνοντας το μήνυμα ότι η επιστημονική κοινότητα είναι ενωμένη σε μια παγκόσμια προσπάθεια.
Ως επικεφαλής της ομάδας ο κ. Δευτεραίος, όπως είπε δεν μιλάμε για ένα απλό φάρμακο αλλά για ένα φάρμακο πάμφθηνο που υπάρχει εδώ και έναν αιώνα το αποκαλούμενο και φάρμακο του φτωχού. Το φάρμακο όπως είπε είναι πολύ φθηνό και κοστίζει περίπου 3 ευρώ.
Τις πρώτες ενδείξεις θα τις έχουμε σε έναν μήνα, εκτιμά ο κ. Δευτεραίος. Παράλληλα στον Καναδά ακολουθούν την πρακτική της ελληνικής ομάδα, πραγματοποιώντας μελέτες ακριβώς με την ίδια ουσία.
«Έχουμε ενδείξεις και ελπίδες για αποδείξεις, αλλά θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία μέσα σε έναν μήνα» ανέφερε ο κ. Δευτεραίος.
- Γάζα: Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
- Στόλισαν… αυτοκίνητα και έγιναν viral στο Ηράκλειο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Μύρο (Χιλετζάκη;) «που έχει πάρει πεντεκοσάρι στην πάρτη του» αναφέρεται ο Φραπές σε συνομιλία
- H Τέιτ ΜακΡέι μιλά για τις φυλλάδες που «κρεμούν στα μανταλάκια» τις τολμηρές τραγουδίστριες
- Τεχνητή νοημοσύνη: Τώρα που αντικαθιστά τους εργαζόμενους, μάλλον θα πρέπει να πληρώσει και φόρους
- LIVE: Λεβαδειακός – ΑΕΛ Novibet
- LIVE: Τσέλσι – Έβερτον
- Θρίλερ με την εξαφάνιση του 33χρονου ειδικευόμενου γιατρού στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442