Νέα ειδικά κριτήρια για τους επαναπατρισμούς ορισμένων από τους 2.500 Ελληνες που ζούν στην Μ. Βρετανία. Μέτρα και για τα hotspots.

Στην αμεση επιστροφή 32 Ελλήνων από την Μ   Βρετανία οι οποίοι αντιμετώπζαν προβλήματα υγείας (ΣΣ ασχετα με τον κορονοϊό) , νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της συγκεκριμένης χώρας   προχωρά η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα υπάρχει πρόθεση να επαναπατρισθύν ορισμένοι από του 2500  Ελληνες που ζούν στην Αγγλία κι έχουν ζητήσει να γυρίσουν στην χώρα μας. Ωστόσο θα τεθούν κριτήρια όπως αν έχουν μόνιμη κατοικία, αν διατρέχουν συγκεκριμένους κινδύνους κλπ.

Με κύριο στόχο να επιστρέψει περιορισμένος αρθμός και να μην υπάρξει   αυξηση των κρουσμάτων του φονικού ιού στην   χώρα μας.

Επιπλέον εντός των επομένων ωρών αναμένεται να  να ανακοινωθούν μέτρα -με χώρους απομόνωσης, ιατρεία κλπ- για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.  Την ίδια  ώρα προβληματισμός υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο   η ανυπακοή σε ποσοστό 10% των 5000  ατόμων που είναι σε καραντίνα (το τελευταίο 24ωρο προστεθηκαν οι 2500 κατοικοι του Εχινού Ξανθης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr