Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πόλη του Μεξικού μετά τη σύλληψη αρχιμαφιόζου
Ενοπλοι απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ενώ σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών στην πόλη Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού.
Ενοπλοι απέκλεισαν δρόμους και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ενώ κατά πληροφορίες σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών χθες στην πόλη Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού, μετά τη σύλληψη ηγετικού στελέχους του καρτέλ των ναρκωτικών που αυτοαποκαλείται Los Viagras, κατά δημοσιεύματα σε μεξικανικά ΜΜΕ και δηλώσεις πηγής προσκείμενης στην εισαγγελία.
Ο Ελ Βότσο…
Ο Λουίς Φελίπε Μπαραγάν Αγιάλα, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «El Vocho» («Ελ Βότσο», κυριολεκτικά το μικρό γαϊδούρι, στην αργκό ο σκαραβαίος της Φολκσβάγκεν), συνελήφθη μερικές ώρες νωρίτερα.
Στη συγκεκριμένη πολιτεία μαίνονται συγκρούσεις για κυριαρχία ανάμεσα σε συμμορίες που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών. Το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων δεν είναι ασυνήθιστο όταν συλλαμβάνονται αρχηγοί των καρτέλ.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μιτσοακάν, χωρίς να δημοσιοποιήσουν ονόματα, ανέφεραν μέσω Twitter ότι έθεσαν υπό κράτηση τρεις υπόπτους.
Οι αρχές του Μεξικού βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς είναι νωπή η μνήμη του χάους στην Κουλιακάν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν κακοποιοί έθεσαν την πόλη υπό πολιορκία, αναγκάζοντας τις αρχές να αφήσουν ελεύθερο γιο του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.
Υπό πίεση ο πρόεδρος
Η σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν και η ματαίωσή της εκλήφθηκε από τους περισσότερους ως βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Ο κεντροαριστερός πρόεδρος βρίσκεται υπό εντεινόμενη πίεση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη βία – ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό έφθασε σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2019.
Τρεις αστυνομικοί κι ένας από τους συλληφθέντες τραυματίστηκαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπαραγάν, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην εισαγγελία της πολιτείας.
Το καρτέλ Λος Βιάγκρας συγκρούεται με το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο για τον έλεγχο εδαφών στην περιοχή Τιέρα Καλιέντε της Μιτσοακάν.
Πηγή: ΑΠΕ
- LIVE: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442