Μεξικό: θα πουλήσουν το προεδρικό αεροσκάφος στους λαχνούς
Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επιβεβαίωσε την Τρίτη την πρόθεσή του το πολυτελές προεδρικό αεροσκάφος να προσφερθεί στον νικητή μιας λαχειοφόρου αγοράς, αν δεν εμφανιστεί κανείς ενδιαφερόμενος για την αγορά του.
Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επιβεβαίωσε την Τρίτη την πρόθεσή του το πολυτελές προεδρικό αεροσκάφος να προσφερθεί στον νικητή μιας λαχειοφόρου αγοράς, αν δεν εμφανιστεί κανείς ενδιαφερόμενος για την αγορά του.
«Εάν δεν παρουσιαστεί κανένας αγοραστής και δεν υποβληθεί καμία προσφορά, θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο, πιθανότατα θα προσφερθεί στο λαχείο», είπε ο μεξικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, πριν παρουσιάσει ένα προσχέδιο του λαχνού που θα δίνει αυτό το βραβείο άνευ προηγουμένου.
Σε αυτή τη θεωρητική εκδοχή του cachito, δημοφιλούς λαϊκού λαχείου στο Μεξικό, θα δεσπόζει φωτογραφία του Boeing 787 Dreamliner με λεζάντα «πρώτο βραβείο, το προεδρικό αεροσκάφος», με πορτοκαλί και πράσινα γράμματα.
Ο Λόπες Ομπραδόρ υποσχόταν ήδη στην προεκλογική του εκστρατεία να διαθέσει την είσπραξη από την πώληση του ειδικά διαμορφωμένου αεροσκάφους στο δημόσιο ταμείο, για να βοηθηθούν μετανάστες, ή αναξιοπαθούντες Μεξικανοί.
Το σχέδιο του προέδρου προβλέπει να διατεθούν έξι εκατομμύρια λαχεία έναντι 500 πέσος (24 ευρώ). Το δημόσιο, ευελπιστεί, θα μπορέσει να εισπράξει με αυτόν τον τρόπο 2,5 δισεκ. πέσος (115 εκατ. ευρώ).
Από την αρχή της θητείας του, ο Λόπες Ομπραδόρ είχε καταστήσει σαφές ότι δεν σκόπευε να χρησιμοποιεί το προεδρικό αεροσκάφος — κάνει λιτή ζωή και μετακινείται με εμπορικές πτήσεις — και ότι θα το διέθετε προς πώληση. Όμως δεν έχει εμφανιστεί κανένας δυνητικός αγοραστής ως τώρα.
Το ειδικά διαμορφωμένο Ντριμλάινερ αγοράστηκε από τον πρώην πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν (2012-2018) έναντι 218 εκατ. δολαρίων. Πωλείται σήμερα έναντι 130 ως 150 εκατ. δολαρίων.
Το σχέδιο του κεντροαριστερού προέδρου προκάλεσε σάλο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να διερωτώνται πώς θα γίνεται η συντήρηση του πανάκριβου, προηγμένου αεροσκάφους.
Ο Λόπες Ομπραδόρ υπόσχεται ότι ο νικητής του λαχείου θα έχει έναν χρόνο δωρεάν συντήρηση εγγυημένη, στη στρατιωτική βάση Σάντα Λουσία ή στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442