Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Θα γράψει ιστορία ο Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός : Θα γράψει ιστορία ο Ελ Αραμπί

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί στον Μαροκινό και ο Ελ Αραμπί είναι αυτή την στιγμή «φόβος και τρόμος» για τις αντίπαλες άμυνες

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτά νίκες όπως αυτή που πέτυχε στην Λαμία για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, την κατάκτηση δηλαδή του πρωταθλήματος.

Αν μάλιστα το πετυχαίνει με εμφατικό τρόπο και με σκορ όπως το χθεσινό (4-0), ακόμα καλύτερα για την ψυχολογία των ερυθρόλευκων ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά ότι κατάφερε να πάρει τους τρεις πόντους σε μια πολύ δύσκολη έδρα κι απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε ηττηθεί στο γήπεδο της στο φετινό πρωτάθλημα.

Κι επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχει και μια συνέχεια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την ομάδα που τους απέκλεισε πέρυσι στο Κύπελλο.

Και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στην περσινή ρεβάνς του Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είχε κάνει τριάντα τελικές προσπάθειες και δεν είχε σκοράρει, αλλά είχε δεχθεί γκολ στην μια επίθεση που έκανε η Λαμία σε όλο το ματς.

Ήταν λοιπόν υπό μια έννοια και μια «απάντηση» των παικτών του Ολυμπιακού η χθεσινή τεσσάρα για τον περσινό αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Πάμε όμως στο χθεσινό παιχνίδι για να σταθούμε κατά κύριο λόγο στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή το περασμένο καλοκαίρι κι αυτό αποδεικνύεται στο γήπεδο, καθώς ο διεθνής φορ έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο παίκτης που «σηκώνει» μεγάλο βάρος σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του λιμανιού.

Τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τον Ελ Αραμπί σε αυτή την φόρμα γιατί κάθε προπονητής έχει στην σκέψη του τον ιδανικό σέντερ φορ.

Κι αυτό ακριβώς είναι ο Ελ Αραμπί για τον Ολυμπιακό. Ο ιδανικός σέντερ φορ, ο παίκτης που θα κάνει και την μισή ευκαιρία γκολ, όπως έγινε στην φάση του πρώτου γκολ στην Λαμία με την εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και την κεφαλιά στην δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Μαροκινός είναι σε πολύ καλό «φεγγάρι» κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός «βάζοντας» όσο το δυνατόν περισσότερο τον διεθνή φορ στο παιχνίδι του.

Αυτό είναι άλλωστε και το πλάνο των ερυθρόλευκων, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τις συνεργασίες που βγάζουν Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έγινε και χθες κόντρα στην Λαμία.

Έγινε και σε άλλα παιχνίδια στην διάρκεια της σεζόν και φυσικά ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από τις συνεργασίες των δύο παικτών.

Ο Γάλλος βρίσκεται με «κλειστά» μάτια με τον Μαροκινό κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο για την ομάδα του Πειραιά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δουλέψει πολύ για να βρίσκουν τον Ελ Αραμπί σε θέση βολής στην περιοχή και ειδικά ο Βαλμπουενά έχει την ξεχωριστή ποιότητα για να κάνει την τέλεια πάσα στον συμπαίκτη του.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ελ Αραμπί θα έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα και τις μεταβιβάσεις του Φορτούνη κι αυτό σημαίνει πολλά για τις ευκαιρίες που θα έχει για περισσότερα γκολ ο Αφρικανός σέντερ φορ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί στον Μαροκινό και ο Ελ Αραμπί είναι αυτή την στιγμή «φόβος και τρόμος» για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο διεθνής στράικερ των πειραιωτών «πετάει φωτιές» και είναι έτοιμος να ξεπεράσει τα είκοσι γκολ αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο έμπειρος φορ απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό κι αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνει.

Όλα λοιπόν κινούνται σε ρυθμούς Ελ Αραμπί στο μεγάλο λιμάνι καθώς ο Μαροκινός επιθετικός «καθαρίζει» όλα τα ματς για τον Ολυμπιακό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024