Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία – Ολυμπιακός 0-4

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4

Θρύλος σαν πρωταθλητής άλωσε το άβατο της Λαμίας (0-4). Τρομερό ματς από τον Ελ Αραμπί, που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 13 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα, γκολ και ασίστ από τον Βαλμπουενά. Στο +4 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην Τούμπα (19:30).

Ισοπεδωτικός. Όπως στα περισσότερα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχοντας σε ένα ακόμα αγώνα σε μεγάλα κέφια τον Ελ Αραμπί «άλωσε» το άβατο της Λαμίας και επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της ομάδας του Ακη Μάντζιου με 4-0, για την 18η στροφή της Σούπερ Λίγκας.

Τρομερό ματς από τον Μαροκινό επιθετικό, που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 13 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Εξαιρετικός ήταν και ο Ματιέ Βαλμπουενά, που έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί στο 40’, που άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ σκόραρε το 3-0 από την άσπρη βούλα.

Μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε χάσει εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Μια νίκη, που φέρνει τους Πειραιώτες στο +4 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στις 19:30 στην Τούμπα. Ένα ματς, που περιμένουν με ενδιαφέρον στο στρατόπεδο των Πειραιωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, έσπασαν το μπλόκο και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Καλαμάτα στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο Ελλάδας. Στο πρώτο παιχνίδι είχαν κερδίσει με 2-0 και θέλουν να σφραγίσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό στο αποψινό παιχνίδι βάζοντας τον Γκασπάρ στο δεξί άκρο, με τον Πορτογάλο μπακ να παίρνει τη θέση του Ομάρ. Ο Νορβηγός ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και κρίθηκε ανέτοιμος από τον τεχνικό των Πειραιωτών. Θέση στο αρχικό σχήμα πήραν επίσης οι Μπα και Μπενζιά, με τον Αλγερινό να ξεκινάει για πρώτη φορά στην 11άδα σε αγώνα του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε την ομάδα του με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Γκασπάρ, Μπα, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα άκρα και τον Μπενζιά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη ο Ακης Μάντζιος ξεκίνησε τη Λαμία με στόχο να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Θεοδωρόπουλου και να χτυπήσει στην κόντρα την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ελληνας προπονητής των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπαχανάκ, Τιρόνε, Βασιλογιάννης και Καραμάνος.

Πήρε από την αρχή τα ηνία ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του αγώνα, προσπαθώντας να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες γύριζαν την μπάλα γύρω από την περιοχή του Θεοδωρόπουλου, με τους παίκτες της Λαμίας ωστόσο να έχουν κλείσει πολύ καλά τους χώρους. Η διπλή ζώνη άμυνας του Ακη Μάντζιου και η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στα πρώτα λεπτά δυσκόλευαν πολύ το έργο των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς.

Μετά το πρώτο 15άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στην εστία των γηπεδούχων. Στο 19’ ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ελίχθηκε, σούταρε δυνατά, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας απέκρουσε.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ανδρεά Μπουχαλάκη να απειλήσει. Ο μέσος των Πειραιωτών μπήκε στην περιοχή, έπαιξε το 1-2 με τον Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 31’ η Λαμία παραλίγο να σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μαντί Καμαρά δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Ελίνι Δημούτσο, αυτός σούταρε με τη μία, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και έφυγε δίπλα από το παραθυράκι της εστίας του Σα.

Δοκάρι ο Μπα, γκολάρα ο Ελ Αραμπί

Δύο λεπτά μετά τη φάση της Λαμίας ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Μπα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Μπα έκανε τη σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Λαμίας. Ο,τι δεν κατάφερε ο Αφρικανός σέντερ μπακ το έκανε στο 40’ ο Ελ Αραμπί με γκολάρα!

Μια φάση που ξεκίνησε μάλιστα από τον Μαροκινό! Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έδωσε στον Σεμέδο, αυτός πάσαρε στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ελ Αραμπί με δυνατή κεφαλιά μπροστά από τον Αντέτζο έστειλε την μπάλα συστημένη στη γωνία του Θεοδωρόπουλου και έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Ένα γκολ, το οποίο άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες, τον πάγκο και τους χιλιάδες οπαδούς των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας.

Έσφιξε τη θηλιά στον λαιμό της Λαμίας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς έκλεισε τα πρώτο. Με ασφυκτική πίεση στα καρέ της Λαμίας. Τρία λεπτά μετά το σφύριγμα του Τσαγκαράκη για το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απείλησε με τον Βαλμπουενά. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μπενζιά είδε την κίνηση του Γάλλου, του πέρασε την μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ηταν θέμα χρόνου το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Ερυθρόλευκη… καταιγίδα και 4άρα

Θέμα… δευτερολέπτων για να είμαστε πιο ακριβείς. Στο 51’ ο Ελ Αραμπί με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ο Μαροκινός έκλεψε την μπάλα μετά την πάσα του Βάντερσον, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Πλιάτσικα, γύρισε στα πόδια του και με αριστερό σουτ στη δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου έκανε το 2-0.

Στο 64’ Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς και μάλιστα ήταν αναγκαστική. Ο Μπενζιά ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, έπεσε στο έδαφος και ο Λοβέρα πήρε τη θέση του. Η αλλαγή δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 69’ κέρδισε πέναλτι μετά το εγκληματικό μαρκάρισμα του Πλιάτσικα στον Τσιμίκα.

Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών βγήκε στην επίθεση, ο μέσος της Λαμίας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Τσαγκαράκης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο ρέφερι μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη πλησίασε στον Πλάτσικα και του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη – κόκκινη κάρτα.

Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο και έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Το 3-0 υπό κανονικές συνθήκες θα είχε βάλει ταφόπλακα στο ματς. Θα το είχε σβήσει. Όμως, ο Ελ Αραμπί ήθελε το χατ-τρικ. Και τελικά το πέτυχε στο 81’.

Ο Μασούρας έκανε την προβολή, μετά τη σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, ο Ελ Αραμπί μπήκε στη φάση, πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 4-0, βάζοντας το κερασάκι στην «ερυθρόλευκη» τούρτα.

Η Λαμία το μόνο που κατέφερε ήταν να έχει ένα δοκάρι. Στο 89’ ο Ρόμανιτς πέρασε τον Σα, αλλά βγηκε πλάγια και το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Πορτογάλου.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Μπαχανάκ (87′ Βλαχομήτρος), Ντελ Πίνο (77′ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (72′ Σάλιακας) και Καραμάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπενζιά (64′ λ.τρ. Λοβέρα), Μασούρας, Μπα, Βαλμπουενά (77′ Γκερέρο), Γκασπάρ και Ελ Αραμπί (85′ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024