Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κόμεϊ παραδέχεται τώρα «σημαντικές παραλείψεις του FBI» - Ξεσπά ο Τραμπ

Ο Κόμεϊ παραδέχεται τώρα «σημαντικές παραλείψεις του FBI» – Ξεσπά ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να δηλώσει ότι η παραδοχή Κόμεϊ για «σημαντικές παραλείψεις» του FBI, στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, μπορεί να του κοστίσει «πολλά χρόνια στη φυλακή».

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ παραδέχθηκε την Κυριακή ότι «πραγματικές παραλείψεις» διαπράχθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία στην έναρξη της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Τον είχε αποπέμψει

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε αποπέμψει τον Τζέιμς Κόμεϊ το 2017, έσπευσε να δηλώσει ότι αυτό μπορεί να του κοστίσει «πολλά χρόνια στη φυλακή».

Ο Τζέιμς Κόμεϊ υπερασπιζόταν πάντοτε το FBI απέναντι στις επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Ομως χθες παραδέχθηκε ότι ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, ο οποίος κατηγορήθηκε στην έρευνα που διεξήγαγε η ομοσπονδιακή αστυνομία για τη ρωσική ανάμειξη, υπήρξε αντικείμενο «άδικης μεταχείρισης».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο Fox News, δήλωσε ότι η εντολή του FBI για την παρακολούθηση του Κάρτερ Πέιτζ, την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος, περιείχε «σημαντικά σφάλματα».

«Πραγματικές παραλείψεις»

«Υπήρξαν πραγματικές παραλείψεις, 17 στοιχεία έπρεπε να περιλαμβάνονται στις εντολές ή τουλάχιστον έπρεπε να έχουν αναφερθεί και αξιολογηθεί διαφορετικά», είπε ο Τζέιμς Κόμεϊ.

Τα σφάλματα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση απορρίπτεται το ενδεχόμενο πολιτικής υστεροβουλίας εκ μέρους του FBI στην έναρξη της έρευνας, αλλά επισημαίνονται «τα σφάλματα και οι παραλείψεις» που έγιναν από ορισμένους πράκτορές του όταν ζήτησαν από τη δικαιοσύνη το πράσινο φως για να θέσουν υπό παρακολούθηση τον Κάρτερ Πέιτζ.

«Λοιπόν τώρα ο Κόμεϊ ομολογεί ότι είχε άδικο. Ουάου, αλλά δεν το κάνει παρά μόνο επειδή πιάστηκε στα πράσα… ποιες είναι οι συνέπειες γι΄αυτήν την παράνομη συμπεριφορά; Θα μπορούσε να είναι πολλά χρόνια στη φυλακή;», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024