Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να δηλώσει ότι η παραδοχή Κόμεϊ για «σημαντικές παραλείψεις» του FBI, στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, μπορεί να του κοστίσει «πολλά χρόνια στη φυλακή».

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ παραδέχθηκε την Κυριακή ότι «πραγματικές παραλείψεις» διαπράχθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία στην έναρξη της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Τον είχε αποπέμψει

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε αποπέμψει τον Τζέιμς Κόμεϊ το 2017, έσπευσε να δηλώσει ότι αυτό μπορεί να του κοστίσει «πολλά χρόνια στη φυλακή».

Ο Τζέιμς Κόμεϊ υπερασπιζόταν πάντοτε το FBI απέναντι στις επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Ομως χθες παραδέχθηκε ότι ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, ο οποίος κατηγορήθηκε στην έρευνα που διεξήγαγε η ομοσπονδιακή αστυνομία για τη ρωσική ανάμειξη, υπήρξε αντικείμενο «άδικης μεταχείρισης».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο Fox News, δήλωσε ότι η εντολή του FBI για την παρακολούθηση του Κάρτερ Πέιτζ, την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος, περιείχε «σημαντικά σφάλματα».

«Πραγματικές παραλείψεις»

«Υπήρξαν πραγματικές παραλείψεις, 17 στοιχεία έπρεπε να περιλαμβάνονται στις εντολές ή τουλάχιστον έπρεπε να έχουν αναφερθεί και αξιολογηθεί διαφορετικά», είπε ο Τζέιμς Κόμεϊ.

Τα σφάλματα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση απορρίπτεται το ενδεχόμενο πολιτικής υστεροβουλίας εκ μέρους του FBI στην έναρξη της έρευνας, αλλά επισημαίνονται «τα σφάλματα και οι παραλείψεις» που έγιναν από ορισμένους πράκτορές του όταν ζήτησαν από τη δικαιοσύνη το πράσινο φως για να θέσουν υπό παρακολούθηση τον Κάρτερ Πέιτζ.

«Λοιπόν τώρα ο Κόμεϊ ομολογεί ότι είχε άδικο. Ουάου, αλλά δεν το κάνει παρά μόνο επειδή πιάστηκε στα πράσα… ποιες είναι οι συνέπειες γι΄αυτήν την παράνομη συμπεριφορά; Θα μπορούσε να είναι πολλά χρόνια στη φυλακή;», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr