Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκληρές, γεμάτες ψέματα και ανεπαρκείς» - Τα διεθνή ΜΜΕ για τις βρετανικές εκλογές

«Σκληρές, γεμάτες ψέματα και ανεπαρκείς» – Τα διεθνή ΜΜΕ για τις βρετανικές εκλογές

Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ είναι το θέμα των βρετανικών εκλογών, κυρίως λόγο της κρισιμότητάς τουςp4n0s44$

Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ είναι το θέμα των βρετανικών εκλογών, κυρίως λόγο της κρισιμότητάς τους.

Ωστόσο τα μεγάλα Μέσα δεν περίμεναν τις εκλογές για να στρέψουν τα φώτα τους στη Μεγάλη Βρετανία. Για αυτό φρόντισε η περιπέτεια της χώρας με το Brexit, η οποία κράτησε στο προσκήνιο τη Μεγάλη Βρετανία για αρκετούς μήνες.

Ενδεικτική είναι η στάση των γαλλικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία «ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας ψεύτης, που κάνει την Ευρώπη να μοιάζει αδύναμη». Σε πρωτοσέλιδό της τον περασμένο μήνα η γαλλική Parisien έκανε λόγο για τον «μπαμπούλα της Ευρώπης» και έναν πολιτικό, για τον οποίο «τα πάντα είναι άδειες υποσχέσεις».

Από την πλευρά της η γαλλική Le Monde την περασμένη εβδομάδα έγραφε πως ούτε ο Μπόρις Τζόνσον, ούτε ο Τζέρεμι Κόρμπιν μοιάζουν ιδιαίτερα ελπιδοφόροι για την Ευρώπη.

Αναφερόμενη στον ηγέτη των εργατικών, τον είχε αποκαλέσει «αριστερό ευρωσκεπτικιστή, που βλέπει την Ευρώπη ως κλαμπ καπιταλιστών».

Όσον αφορά στις αναφορές της προς το Μπόρις Τζόνσον, τον χαρακτήρισε «σκληρό, διψασμένο για δύναμη, ο οποίος αγνοεί το κοινοβούλιο και είναι αλαζόνας ισάξιος του Τραμπ».

Το βράδυ πριν τις εκλογές η Liberation ήταν εξίσου επικριτική. Χαρακτήρισε την προεκλογική καμπάνια «σκληρή, γεμάτη ανακρίβειες και εξόφθαλμα ψέματα και πάνω από όλα χωρίς κανένα ενδιαφέρον».

Από την πλευρά τους τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια «νέα εποχή» στην οποία ετοιμάζεται να μπει η Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση εκλογής του Τζόνσον.

Η Die Welt ανέφερε πως η υπόσχεση του Τζόνσον ότι θα φέρει εις πέρας το Brexit θα εκπυρσοκροτήσει, αφού «αυτό που δεν έχει πει στον κόσμο, είναι πως το δύσκολο κομμάτι των διαπραγματεύσεων ξεκινάει μετά την αποχώρηση».

Από την άλλη Der Spiegel υπογραμμίζει πως μια νίκη για τους εργατικούς θα ήταν «ευλογία για την οικονομία. Γιατί σε περίπτωση νίκης των εργατικών, ο Κόρμπιν θα διαπραγματευτεί μια πιο »μαλακή» συμφωνία με την ΕΕ. Αυτό θα είναι καλύτερο για την οικονομία» έγραψε.

Από την άλλη πλευρά, τα ισπανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «θανάσιμο θραύσμα» της Βρετανία λόγω του Brexit, ενώ ανέφερε ότι έχει υποκύψει στον λαϊκισμό περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

«Ο Μπορίς Τζόνσον θα μπορούσε να συμπεριφερθεί σαν ένας πραγματικός δεσπότης και να επιφέρει ένα οριστικό διαχωρισμό από την Ευρώπη» έγραψε η El Mundo.

«Σοσιαλισμός ή Brexit» αναρωτιέται η La Repubblica.

Σήμερα οι φυλές στις οποίες διαιρείται η Μεγάλη Βρετανία αναγκάζονται να ανακατευτούν για να επιλέξουν το μικρότερο κακό: Μπόρις Τζόνσον, αν θέλουν να αποφύγουν τον σοσιαλισμό. Τζέρεμι Κόρμπιν, αν θέλουν να αποφύγουν το Brexit. Πολλοί, και στις δύο περιπτώσεις, θα κρατούν τις μύτες τους κατά την ψηφοφορία» γράφει.

«Ένα πειρατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Ευρώπης» γράφει η Corriere della Sera «θα ήταν ένα σοβαρό λάθος» συμπλήρωσε αναφορικά με το Brexit.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024