Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» που αφορά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των F-16.
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» που αφορά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των F-16.
Mirage-2000 και Σκαραμαγκάς
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης θέματα που αφορούν στην «εν συνεχεία υποστήριξη» (Follow-On Support/FOS) των Mirage-2000, στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε σχέση με το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type-214AIP, αλλά και για τους ΕΜΘ, καθώς και μετατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).
Το νομοσχέδιο, στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και ετοιμότητας, προβλέπει επαύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και δυναμικής των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της αποδοχής της πρότασης του κατασκευαστή των αεροσκαφών Lockheed Martin για την υλοποίηση απαραίτητων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης.
Το κόστος
Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικής αξίας διακοσίων εβδομήντα εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ (279.710.000 USD) επ’ ωφελεία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Για την υποστήριξη και τη διατήρηση υψηλής διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας του οπλικού συστήματος των αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 σε βάθος επταετίας, προβλέπεται η έγκριση τριών σχεδίων συμφωνιών FOS με τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες.
Η συμφωνία με τις κατασκευάστριες εταιρίες για τα Mirage 2000 είναι ύψους 260.050.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442