Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μαχαίρι στη Χάγη: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στη Χάγη: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Χάγη όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε κατάστημα πολυεθνικής αλυσίδας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία

Συναγερμός έχει σημάνει στις ολλανδικές αρχές μετά από επίθεση με μαχαίρι σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Χάγης.

Οπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία, αρκετοί άνθρωποι φέρεται να έχουν τραυματιστεί, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Επεισόδιο με μαχαίρωμα με πολλούς τραυματίες στην οδό Γκρότε Μαρκτ της Χάγης. Οι υπηρεσίες επειγόντων βρίσκονται επί τόπου» ανέφερε στο Twitter η αστυνομία.

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη, ο οποίος έχει διαφύγει.

Η αστυνομία της Χάγης αναζητά έναν άνδρα ηλικίας 45-50 ετών τον οποίο, στην ανακοίνωσή της περιγράφει με μια ολλανδική λέξη με την οποία χαρακτηρίζονται τα πρόσωπα που κατάγονται από τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας αυτός φοράει κασκόλ και γκρίζα αθλητική φόρμα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση των τραυματιών και το κίνητρο για την επίθεση παραμένουν ασαφή.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και απομακρύνουν τους περαστικούς.

Παράλληλα, όπως διακρίνεται και στις εικόνες, τα πρώτα μόλις λεπτά μετά την επίθεση οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να προστατευτούν.

Δείτε βίντεο από το σημείο

https://twitter.com/RealDannyTommo/status/1200506280667992066

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Λονδίνο

Η επίθεση στη Χάγη έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το περιστατικό στο Λονδίνο, όταν άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι άτομα, δύο εκ των οποίων θανάσιμα. Η αστυνομία του Λονδίνου μάλιστα αντιμετωπίζει την υπόθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο άνδρας έφερε επάνω του έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Ο ύποπτος, ένας άνδρας, πυροβολήθηκε από τους ενόπλους αστυνομικούς και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε επί τόπου» είπε ο Μπάσου. «Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι (η επίθεση) θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες» συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024