Δεν έχειν τελειώσει για τα καλά το καλοκαίρι και οι κάτοικοι στην Χαλκιδική θα φωταγωγήσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο…
Ειδικότερα, το έλατο θα φωταγωγηθεί φέτος στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής των Πολιούχων του χωριού Αγίων Αρχαγγέλων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, ανέφερε ότι η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 10-12 μέτρων, στην πλατεία του Ταξιάρχη, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου μετά τη θρησκευτική λειτουργία, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών.
Τι δήλωσε δημοτικό σύμβουλος του δήμου
Ο Νικόλαος Παπαπακωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πολυγύρου είπε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό τη χορηγία του Δήμου Πολυγύρου με στόχο την προβολή του ελάτου, βασικού προϊόντος της περιοχής.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχει γίνει σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να καθιερωθεί κάθε χρόνο η Γιορτή Ελάτου.
Στην εκδήλωση, με κλήρωση θα αναδειχτούν δέκα τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο Ταξιάρχη, προσφορά των παραγωγών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Πολυγύρου.
Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων, ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας