Αμαζόνιος: Δολοφονήθηκε από υλοτόμους ένας από τους «Φύλακες του Δάσους»
Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι δολοφόνοι του είχαν μπει χωρίς άδεια στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία προστατεύεται -στα χαρτιά- από την κυβέρνηση Μπολσονάρου.
Ο ιθαγενής Paulo Paulino Guajajara πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ κυνηγούσε την περασμένη Παρασκευή μέσα στην προστατευόμενη τροπική ζώνη Arariboia (πολιτεία Μαρανιάο) στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας.
Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι δολοφόνοι του είχαν μπει χωρίς άδεια στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία προστατεύεται -στα χαρτιά- από την κυβέρνηση Μπολσονάρου.
Το θύμα ήταν μέλος της αυτόχθονης φυλής Guajajara, ο πληθυσμός της οποίας φθάνει τα 20.000 άτομα.
Ο θάνατός του 21χρονου ιθαγενούς έρχεται να εντείνει την ανησυχία για την τύχη του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της Γης, καθώς η κυβέρνηση Μπολσονάρου κάνει τα «στραβά μάτια» τόσο στους αγρότες που βάζουν φωτιές για να κάψουν εκτάσεις και να τις μετατρέψουν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις όσο και στους υλοτόμους που κόβουν δέντρα, αποψιλώνοντας ολόκληρες περιοχές.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας