Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Σε πρόωρες εκλογές συμφώνησε ο Κόρμπιν

Βρετανία : Σε πρόωρες εκλογές συμφώνησε ο Κόρμπιν

Ο επικεφαλής των Εργατικών Κόρμπιν αποδέχεται τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είπε σήμερα στην ομάδα των κορυφαίων πολιτικών συμβούλων του πως η προϋπόθεση που έθετε το κόμμα για να υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών εκπληρώθηκε και «θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία.

«Έλεγα σταθερά πως είμαστε έτοιμοι για εκλογές και πως το να τις υποστηρίξουμε εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Κόρμπιν στο αποκαλούμενο σκιώδες υπουργικό συμβούλιό του, σύμφωνα με το γραφείο του, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Πληροφορηθήκαμε τώρα από την ΕΕ ότι η παράταση του Άρθρου 50 μέχρι την 31η Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε, έτσι για τους τρεις επόμενους μήνες, η προϋπόθεσή μας να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας έχει εκπληρωθεί. θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για πραγματική αλλαγή που έχει δει ποτέ η χώρα μας », πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το BBC, οι βουλευτές θα αποφασίσουν αργότερα αναφορικά με την ημερομηνία.

Οι Φιλελεύθεροι «ζητούν» την 9η Δεκεμβρίου ως ημέρα των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι θα εμπόδιζε τον πρωθυπουργό να προωθήσει τη συμφωνία του Brexit μέσω του Κοινοβουλίου.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο που δημοσιεύθηκε πριν από το πολιτικό «μπρα ντε φερ» στη Βουλή των Κοινοτήτων αναφέρει την 12η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία των πρόωρων εκλογών.

Δήλωση του ηγέτη των Εργατικών

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, υπόσχεται σε δήλωση του «τη μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει πάρει ποτέ αυτό το κόμμα».

«Εντελώς ενωμένοι και αποφασισμένοι ανυπομονούμε για την προεκλογική εκστρατεία. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας, την στιγμή που η τωρινή κυβέρνηση δεν προσφέρει τίποτα».

«Από την στιγμή που το ενδεχόμενο Brexit δίχως συμφωνία έφυγε από το τραπέζι, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σε αυτές τις εκλογές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024