Η Μπαρτσελόνα σπάει το «φράγμα» του δισεκατομμυρίου
Τα μέλη της Μπαρτσελόνα καλούνται να εγκρίνουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τον πρώτο προϋπολογισμό με εκτιμώμενα έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ!
Το ποδόσφαιρο έχει πάψει προ πολλού να είναι ένα απλό άθλημα και έχει εξελιχτεί σε μία βιομηχανία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ… Οι προϋπολογισμοί των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων ξεπερνούν τους αντίστοιχους αρκετών μικρών κρατών και αποδεικνύουν τη δυναμική που έχει αποκτήσει το σπορ.
Όμως, οι αριθμοί ανεβαίνουν πια σε δυσθεώρητα ύψη. Σε μία ξεκάθαρη ένδειξη της εκτόξευσης των οικονομικών μεγεθών στο ποδόσφαιρο, η Μπαρτσελόνα θα γίνει το πρώτο club παγκοσμίως με έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο οικονομικός διευθυντής των Καταλανών, Ενρίκ Τομπάς, παρουσίασε προ ημερών στο Διοικητικό Συμβούλιο το νούμερο του 1,047 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2019-2020.
Ο Τομπάς θα καταθέσει την τελική εκτίμηση του για τον προϋπολογισμό ενώπιον των μελών της Μπαρτσελόνα στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 6 Οκτωβρίου. Το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει το πρώτο μπάτζετ με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, κάτι που αναμένεται να συμβεί και θα… γράψει ιστορία.
Ο προϋπολογισμός με την πρόβλεψη του 1,047 δισεκατομμυρίου ευρώ συνιστά ρεκόρ για το χώρο του αθλητισμού, γενικότερα και όχι μόνο για τη «στρογγυλή θεά». Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε προβλέψει ότι θα σπάσει το «φράγμα» του δισεκατομμυρίου στο μπάτζετ του 2020-2021, όμως ο κύκλος εργασιών της «Μπάρτσα» διέψευσαν νωρίτερα τις προσδοκίες της.
- Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Γκούμα (pics)
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ για όσα έγιναν στο ντέρμπι
- «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποψήφιος για τη θέση του Μιρτσέα στην εθνική Ρουμανίας»
- Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τα Stadium Tour στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
- Τι είπε ο Λαπόρτα για την ανανέωση του Φλικ με την Μπαρτσελόνα
- Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
- Σοκ για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Υπέστη ξανά καρδιακή προσβολή
- Συγκλονίζει ο Εμπαπέ: «Με αποκαλούσαν μαϊμού – Ήθελα να φύγω από την εθνική Γαλλίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442