Η Βόρεια Μακεδονία διέκοψε τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκοπίων – Βελιγραδίου
Τα χρέη πνίγουν τις «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας» και χθες ανακοινώθηκε η διακοπή της τακτικής σιδηροδρομικής σύνδεσης Βελιγραδίου- Σκοπίων- Θεσσαλονίκης.
Τα χρέη πνίγουν τις «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας» και χθες ανακοινώθηκε η διακοπή της τακτικής σιδηροδρομικής σύνδεσης Βελιγραδίου- Σκοπίων- Θεσσαλονίκης.
Βυθίζονται στα χρέη
Οπως έχει γίνει γνωστό, οι σιδηροδρομικές εταιρείες βυθίζονται στα χρέη ενώ ρεκόρ απλήρωτων λογαριασμών σημειώνουν οι «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας».
Η πρώτη σιδηροδρομική σύνδεση πραγματοποιήθηκε την εποχή των Οθωμανών.
Στις 9 Απριλίου 1873 έφθασε η πρώτη αμαξοστοιχία ατμού στον σιδηροδρομικό σταθμό Βελεσά (αργότερα Τίτο Βέλες και τώρα Βέλες) και στη συνέχεια άρχισε η διασύνδεση άλλων πόλεων του τότε οθωμανικού βιλαετίου.
Σύμφωνα με κατάλογο που καταρτίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο, οι «Σιδηροδρομικές Μεταφορές της Βόρειας Μακεδονίας» έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα 12 εκατομμύρια πρέπει να καταβληθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Σφοδρή αντίδραση
Η εταιρεία οφείλει χρήματα στο κράτος, για ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο και ανταλλακτικά. Το μισό χρέος είναι προς το εξωτερικό.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE που ανέφερε ότι «μετά από 146 χρόνια διακόπηκε ο διεθνής σιδηρόδρομος», τονίζοντας ότι η χώρα έχει απομονωθεί από σιδηροδρομικές μεταφορές.
Πηγή: echedoros-a.gr
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να περνούν από γενιά σε γενιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
















































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442