Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε tips για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Πέντε tips για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Χωρίς να λιμοκτονήσετε

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο και να απαλλαγείτε από τα «πρέπει» της καθημερινότητας. Έτσι, αν φάγατε λίγο παραπάνω από ό,τι συνηθίζετε, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ενοχές. Άλλωστε, χρειάζονται πολλές θερμίδες – 3.500 για την ακρίβεια – για να πάρετε ένα κιλό σωματικού λίπους. Στην πραγματικότητα, λίγες ημέρες με υπερκατανάλωση θερμίδων, δε συνεπάγονται σημαντική αύξηση του βάρους.

Ακόμη όμως και αν πήρατε μερικά κιλάκια το καλοκαίρι, δε χρειάζεται να αυτομαστιγώνεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και θα χάσετε το περιττό βάρος χωρίς εξαντλητική δίαιτα και στερήσεις.

*Αποφύγετε τη ζάχαρη

Μια μικρή αλλαγή που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι να μείνετε μακριά από τη ζάχαρη. Αρχικά, ξεκινήστε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο. Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο, στη συνέχεια όμως θα τον συνηθίσετε έτσι. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε σημαντικό αριθμό θερμίδων, ειδικά αν πίνετε πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα σας. Αν νιώσετε μια ξαφνική λιγούρα για κάτι γλυκό, μπορείτε να φάτε γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μέλι ή 2-3 κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

*Μην ξεχνάτε το πρωινό σας γεύμα

Ίσως σκέφτεστε ότι παραλείποντας το πρωινό σας γεύμα, γλιτώνετε θερμίδες, στην πραγματικότητα όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό, ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας και μένετε χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα σας, αποφεύγοντας το τσιμπολόγημα που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση θερμίδων. Φυσικά, δεν εννοούμε να επιλέξετε κρουασάν βουτύρου για πρωινό, αλλά να κάνετε διαιτητικές επιλογές. Τα αυγά είναι το ιδανικό πρωινό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, σύμφωνα με σχετική έρευνα, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

*Γεμίστε το μισό σας πιάτο με σαλάτα

Πρόκειται για βασική διατροφική αρχή που κάνει καλό τόσο στην υγεία όσο και στη σιλουέτα σας. Τα λαχανικά είναι πλούσια φυτικές ίνες, οι οποίες επιφέρουν το αίσθημα κορεσμού γρηγορότερα και σας κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Όπως καταλαβαίνετε, οι φυτικές ίνες είναι ο σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα.

*Μείνετε ενυδατωμένη

Το νερό ενισχύει τον μεταβολισμό, αποτοξινώνει τον οργανισμό και περιορίζει την όρεξή σας για φαγητό. Δεν είναι λίγες οι φορές που νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα απλά διψάτε. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντα μαζί σας ένα παγούρι με νερό.

*Επιλέξτε έξυπνα τα σνακ σας

Τα σνακ είναι ο καλύτερος τρόπος να περιορίσετε την πείνα σας μέχρι το επόμενο γεύμα σας και όταν καταναλώνονται σωστά μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα. Ξεχάστε τα πατατάκια, τα αλατισμένα κράκερς και όλες αυτές τις παχυντικές λιχουδιές που δεν έχουν καμία θέση στην καθημερινή διατροφή σας όταν θέλετε να χάσετε βάρος. Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή ανάλατους ξηρούς καρπούς, για να κατευνάσετε την πείνα σας χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024