Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 6 τραυματίες : Θρίλερ με ομηρία αστυνομικών ζωντανά μέσω facebook στις ΗΠΑ!

Τουλάχιστον 6 τραυματίες : Θρίλερ με ομηρία αστυνομικών ζωντανά μέσω facebook στις ΗΠΑ!

Ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο αστυνομικούς που κράταγε ομήρους ο ένοπλος, ο οποίος παραμένει μέσα στο σπίτι και συνεχίζει να πυροβολεί, στη Φιλαδέλφεια, στην αμερικανική Πολιτεία Πενσιλβάνια.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ενόπλου στη Φιλαδέλφεια, στην αμερικανική Πολιτεία Πενσιλβάνια, με τον δράστη να παραμένει οχυρωμένος σε σπίτι από το απόγευμα της Τετάρτης και την αναμέτρησή του με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να κρατάει ώρες.

AP

Πριν λίγο, έγινε γνωστό ότι ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο αστυνομικούς που κράταγε ομήρους ο ένοπλος, ο οποίος παραμένει μέσα στο σπίτι και συνεχίζει να πυροβολεί.

«Δεν έχει τερματιστεί»

«Η κρίση δεν έχει ακόμη τερματιστεί», εξήγησε περί τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) ο Ρίτσαρντ Ρος, επικεφαλής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε μέσω Twitter ότι οι διαπραγματευτές των δυνάμεων επιβολής της τάξης ζήτησαν από τον ένοπλο να παραδοθεί, τρεισήμισι ώρες αφότου άρχισε να εκτυλίσσεται το επεισόδιο.

Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο, τον Ερικ Γκριπ, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του δράστη, πάντως σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Ρος, «ευτυχώς» δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός από αυτούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κρίση ξέσπασε όταν άνδρες της πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης που σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα και ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

Οι διαπραγματευτές έχουν δοκιμάσει κάθε τρόπο επικοινωνίας με τον ένοπλο – καλούν το τηλέφωνό του, χρησιμοποιούν τηλεβόα, ενέπλεξαν συγγενικό του πρόσωπο – στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να παραδοθεί, σύμφωνα με τον Ρος.

Να μείνουν στα σπίτια τους

Η αστυνομία έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και της πόλης να αποφεύγουν την περιοχή.

Αλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το περιπολικό με το οποίο έσπευδαν στο σημείο ενεπλάκη σε τροχαίο.

CNN

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης μεταδίδει απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, είναι εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την κατάσταση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

«Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτόν τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024