Σαν σήμερα το έπος κόντρα στη Γαλλία στο Euro 2004 (vid)
Η αξέχαστη νίκη της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Γαλλία με την άπιαστη κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα που έστελνε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα ημιτελικά του Euro 2004, ήταν μια μέρα σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια.
Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από τις 25 Ιουνίου του μαγικού 2004 όταν η Εθνική μας ομάδα έπαιρνε την σπουδαία πρόκριση επί της Γαλλίας και προκρινόταν στα ημιτελικά του Euro της Πορτογαλίας.
Ο Άγγελος Χαριστέας με την περίφημη κεφαλιά κανονιά ύστερα από την έξοχη προσπάθεια του Θοδωρή Ζαγοράκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάν Μπαρτέζ στο 65′ και τους μέχρι τότε πρωταθλητές Ευρώπης, σπίτι τους.
Οι Έλληνες που είχαν δώσει κάτι παραπάνω από δυναμικό παρών στις κερκίδες του «Ζοσέ Αλβαλάδε», ήταν στα ουράνια και στο γήπεδο ακούγονταν μόνο το δικό τους τραγούδι.
Ήταν η πιο σπουδαία, η πιο χρυσή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, μέχρι την επόμενη, που δεν άργησε να έρθει.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (31/1, 15:00) με ουσιαστικό έπαθλο την πρωτιά στον όμιλο και καλύτερο πλασάρισμα στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών.