Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προχωρά η επιδότηση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων δανείων δικαιούχων του πρώην ΟΕΚ

Προχωρά η επιδότηση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων δανείων δικαιούχων του πρώην ΟΕΚ

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η τροπολογία για την επιδότηση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων δανείων δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με την οποία παρέχεται η εξουσιοδότηση μετά από γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), να μπορούν να επιδοτούνται οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις των δανείων που χορηγήθηκαν σε εργαζόμενους από ανώνυμες τραπεζικές εταιρείες με επιδότηση του επιτοκίου από τον τ. Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Με την απόφαση αυτή, καθορίζονται τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση, όπως το εισόδημα, η αξία της κύριας κατοικίας και της συνολικής ακίνητης περιουσίας, το ύψος των καταθέσεων, τα ποσοστά επιδότησης της έντοκης τοκοχρεωλυτικής δόσης, τα μέγιστα ποσά της επιδοτούμενης δόσης, η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής και κάθε άλλο αναγκαίο διαδικαστικό και λεπτομερειακό ζήτημα για την υλοποίηση της προβλεπόμενης επιδότησης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, από την υλοποίηση αναμένεται να ωφεληθούν δανειολήπτες που εξακολουθούν να οφείλουν και οι οποίοι, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρείες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024