Τα σχέδια του προέδρου της FIFA, Tζάνι Ινφαντίνο, για 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ «ναυάγησαν» λόγω των πολιτικών διαφορών της διοργανώτριας χώρας με τις γειτονικές.
Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι 32. Ότι ισχύει μέχρι σήμερα δηλαδή. Οι πολιτικές και οικονομικές διαφορές της διοργανώτριας χώρας με τις γειτονικές της (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ) είναι ο λόγος που εγκαταλείφθηκε η ιδέα των 48 ομάδων στην τελική φάση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, η οποία θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:
«Βάσει συμπερασμάτων από την έρευνα που έκανε η FIFA, η παγκόσμια ομοσπονδία και το Κατάρ εξέτασαν τις δυνατότητες αύξησης των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48 με τη σύμπραξη γειτονικών χωρών. Μετά από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων, μαζί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως με τις υπάρχουσες συνθήκες τέτοια πρόταση δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή τώρα.
Η FIFA και το Κατάρ εξέτασαν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες μειώνοντας τις προϋποθέσεις, αλλά λόγω του προχωρημένου σταδίου προετοιμασίας και της ανάγκης για ακριβή επίδραση στον προϋπολογισμό της διοργανώτριας χώρας, δεν θα μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση πριν την προθεσμία του Ιουνίου.
Συνεπώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά αποφασιστεί με 32 ομάδες και δεν θα εξεταστεί κάποια διαφορετική πρόταση στο συνέδριο της FIFA στις 5 Ιουνίου».
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Η ομάδα του Βύρωνα προκρίθηκε ξανά στους τελικούς του Eurocup Γυναικών, μετά το 2010, καταφέρνοντας να προκριθεί παρά την ήττα με 78-70 από τη Βιλνέβ Ντ’ Ασκ, καθώς υπερασπίστηκε το +13 του πρώτου αγώνα στην Ελλάδα.
Η Κηφισιά είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία όμως ο προπονητής του ΠΑΟΚ,Λ Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε ότι και τα δύο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του ήταν σωστά.
Πολλά παράπονα από τη διαιτησία είχε ο προπονητής της Κηφισιάς Σεμπάστιαν Λέτο μετά την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΟΚ. Τι είπε για το δεύτερο πέναλτι του δικεφάλου.