Θεσσαλονίκη : Εισβολή στο προξενείο των ΗΠΑ για τον Κουφοντίνα
Παρέμβαση στο προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το απόγευμα της Κυριακής (έγινε γνωστό με ανάρτησή τους αργά το βράδυ της Δευτέρας) σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Παρέμβαση στο προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές το απόγευμα της Κυριακής (έγινε γνωστό με ανάρτησή τους αργά το βράδυ της Δευτέρας) σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της αναρχικής συλλογικότητας Pueblo πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα με αίτημα τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Το κράτος προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες που δε στέκουν ούτε νομικά, ούτε νοηματικά και μέσω της διατήρησης του εισαγγελικού βέτο όσον αφορά τη χορήγηση αδειών, αρνείται να εγκρίνει την άδεια του Δ. Κουφοντίνα τη στιγμή που έχει εγκριθεί άλλες 6 φορές» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι αντιεξουσιαστές στην ανακοίνωσή τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο αγωνιστής κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2/5/2019 διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στην τακτική άδεια από τη φυλακή. Το κράτος προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες που δε στέκουν ούτε νομικά, ούτε νοηματικά και μέσω της διατήρησης του εισαγγελικού βέτο όσον αφορά τη χορήγηση αδειών, αρνείται να εγκρίνει την άδεια του Δ. Κουφοντίνα τη στιγμή που έχει εγκριθεί άλλες 6 φορές.
»Την Παρασκευή 17/5 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου εισηγήθηκε την αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.
»Ωστόσο το Συμβούλιο Αρείου Πάγου θα αποφανθεί επί του θέματος την Τρίτη 21/5, για να ακολουθήσει εκ νέου Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία. Την ίδια ώρα η υγεία του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση με ορατό τον κίνδυνο εμφάνισης πολυοργανικής ανεπάρκειας άρα και θανάτου.
»Για αυτόν τον λόγο η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η αναρχική συλλογικότητα Pueblo πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα την Κυριακή 19/5/2019 στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ»
Πηγή: in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Ο πόλεμος στο Ιράν πλουτίζει την πολεμική βιομηχανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442