Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στους μεγάλους δήμους, όμως, η εκλογική μάχη στην περιφέρεια έχει φουντώσει για τα καλά. Πολλοί υποψήφιοι κάνουν έρευνες γνώμης και μετρούν το σφυγμό. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν δει εκτόξευση των ποσοστών τους και νίκη που έρχεται κοντά. Απ’ ότι μαθαίνουμε στο δήμο Χαλκιδαίων γίνεται ανατροπή. Για τη νίκη βαδίζει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και επικεφαλής του πρώτου αυτοδιοικητικού κινήματος  στην Ελλάδα, Βασίλης Καθαροσπόρης.

Η παράσταση νίκης είναι σαρωτική και ανήκει με διαφορά  16,5 ποσοστιαίων μονάδων στο κίνημα  « ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ».  Οι πολίτες της Χαλκίδας  φωνάζουν δυνατά, ότι ψηφίζουν  το αυτοδιοικητικό κίνημα και μετατρέπουν τις εκλογές σε one man show με μοναδικό πρωταγωνιστή των επί  20 χρόνια Αντιδήμαρχο και υπηρέτη της αυτοδιοίκησης Βασίλη Καθαροσπόρη.

Σε αυτοδιοικητικές επιλογές πηγαίνουν και άλλοι δήμοι στην περιφέρεια. Μαθαίνουμε ότι και στην Κρήτη αλλά και σε δήμους της Πελοποννήσου οι πολίτες δείχνουν την ανάγκη να στηρίξουν ανεξάρτητους υποψήφιους που έχουν «παράσημα» στην αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις τις επόμενες Κυριακές.