Τουρκία: Συλλήψεις 210 στρατιωτικών για συνεργασία με το δίκτυο Γκιουλέν
Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία, στους πεζοναύτες, στον στρατό ξηράς, στη στρατοχωροφυλακή, και στην ακτοφυλακή
Εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη διέταξαν την σύλληψη 210 στρατιωτικών που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με το δίκτυο του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν για τον οποίο, η Άγκυρα θεωρεί ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.
Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες υπηρετούν στην πολεμική αεροπορία, στους πεζοναύτες, στον στρατό ξηράς, στη στρατοχωροφυλακή, και στην ακτοφυλακή.
Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται πέντε συνταγματάρχες, επτά αντισυνταγματάρχες, 14 ταγματάρχες και 33 λοχαγοί.
Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για την υποστήριξή τους στον Γκουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ , ενώ ο ίδιος απορρίπτει τον ρόλο που του προσδίδει η Άγκυρα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Τα πρώτα τιμολόγια ρεύματος για το 2026 – Ποιες είναι οι χρεώσεις
- Fitness trends: Αυτές είναι οι τάσεις του 2026
- Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
- Αλκοτέστ και για τα πατίνια
- Έρχονται αυξήσεις άνω του 10% στα ασφάλιστρα υγείας
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)














![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)
















![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442