Facebook και Instagram απέκλεισαν τις βρετανικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς
Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη πως απέκλεισε από τις σελίδες του και αυτές του θυγατρικού του Instagram βρετανικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς, εκτιμώντας πως «διαδίδουν το μίσος» και «δεν έχουν θέση» σε αυτές
Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη πως απέκλεισε από τις σελίδες του και αυτές του θυγατρικού του Instagram βρετανικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς, εκτιμώντας πως «διαδίδουν το μίσος» και «δεν έχουν θέση» σε αυτές.
«Τα άτομα και οι οργανώσεις που διαδίδουν το μίσος, επιτίθενται ή καλούν σε αποκλεισμό άλλων στη βάση αυτού που είναι, δεν έχουν θέση στο Facebook», δήλωσε εκπρόσωπος της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο κατάλογος των αποκλεισμένων περιλαμβάνει κυρίως το κόμμα της άκρας δεξιάς British National Party (Βρετανικό Εθνικό Κόμμα), τον Britain First (Πρώτα η Βρετανία), έναν σφόδρα αντιισλαμικό μικροσχηματισμό, ή την English Defence League (Σύνδεσμος Αγγλικής Άμυνας), μια οργάνωση που ισχυρίζεται πως μάχεται κατά της ισλαμιστικής απειλής και έχει δημιουργηθεί από τον Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, γνωστότερο με το ψευδώνυμο Τόμι Ρόμπινσον, από το όνομα ενός διάσημου χούλιγκαν.
Αφού αυτός ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι «παραβιάζει τακτικά» τους κανόνες του Facebook διατυπώνοντας μηνύματα μίσους, η προσωπική σελίδα του καταργήθηκε τον Φεβρουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442